Jouw tuindromen realiteit maken

Jouw tuindromen realiteit maken

Tuinverbouwing tips – Moderne tuin met loungeset, tuinset en tuinhaard (Foto Davindersangha1, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Een tuinverbouwing kan een groot project zijn. Er zijn veel mogelijkheden, waardoor er ook veel keuzes gemaakt moeten worden. Het ontwerp van een tuinverbouwing is dan de eerste stap. Bij een indeling kan er gekozen worden voor terrassen, druk beplante bordes of juist strakke grasvelden waar minder onderhoud voor nodig is. Het is daarnaast ook belangrijk om een bepaalde stijl te kiezen. Denk hierbij aan modern, landelijk of een mediterraanse stijl. Daarbij is er nog een ruime keuze aan accessoires en tuinmeubelen. Ben jij van plan om je tuin aan te pakken? Wij zetten een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Indeling van je tuin

Wanneer je een ruime tuin hebt, kun je kiezen voor een tuinhuisje. Hierin kun je al je tuingereedschap en fietsen opslaan. Heel erg handig en functioneel dus! Ga bijvoorbeeld voor een van de blokhutten van Fonteyn. Er is keuze tussen verschillende maten, kleuren en materialen. Ook is er een mogelijkheid om een blokhut op maat te maken, zodat jij je tuin het beste kunt indelen. Voor iedere tuin is er een perfecte blokhut.

Tuinverbouwing tips – Landelijke tuin met tuinhuisje, blokhut en houten tuinset (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Daarnaast is het vaak fijn om een comfortabele zitplek te creëren in je tuin. Dit kan door middel van een houten veranda of een stenen terras. Plaats hier een mooie loungeset met zonwering en je bent helemaal klaar voor de zomer. Vergeet ook geen eettafel aan je tuin toe te voegen, zodat je voor elke gelegenheid buiten kunt zitten. Heeft je tuin weinig schaduw? Dan is een overkapping een goede optie!

Tuinverbouwing tips – Modern terras met hangbank (Foto Content Pixie, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Accessoires

Naast een zitplek en een tuinhuis, kun je accessoires toevoegen aan je tuin. Een populaire accessoire is een barbecue. Op deze manier kun je jouw vrienden uitnodigen op zomerse avonden om heerlijk te eten in de zon. Ben jij een echte chef? Kies dan een heuse buitenkeuken om complete gerechten te bereiden. Je kunt het zo groot maken zoals jij zelf wilt!

Tuinverbouwing tips – Jacuzzi en hot tub in de tuin (Foto Pezibear, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Om extra luxe in je tuin aan te brengen, kan er gekozen worden voor een spa, sauna of een zwembad. Afhankelijk van de grootte van de tuin zijn er verschillende mogelijkheden. Wanneer je een grote tuin hebt, kan een zwembad ideaal zijn om zomers af te koelen. Houd je meer van warmte? Ga dan voor een bubbelbad of een sauna. Deze zijn meestal een stuk compacter. Op deze manier kom je helemaal tot ontspanning in je tuin. Wil jij inspiratie voor jouw tuinverbouwing? Klik hier om alle accessoires, meubelen en tuinhuizen te bekijken en ontwerp jouw droomtuin.

Google+