Kunstbeplanting Voor Je Tuin: Helemaal Hot

Kunstbeplanting Voor Je Tuin: Helemaal Hot

Kunstplanten in de Tuin – Naast Kunstgras, ook Kunstbomen en Kunstbloemen voor een Altijd Groene Tuin (Foto Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Het is anno 2017 steeds gebruikelijker om naar een kunstgrasgazon ook kunstbomen, -planten en -bloemen in je tuin te hebben. En hoe nep ze ook zijn; ze zijn niet van echt te onderscheiden tegenwoordig. Dat feit, samen met de vele onderhoudsvoordelen, doet veel mensen overgaan tot kunstplanten in de tuin.

De voordelen zijn vergelijkbaar met de voordelen van kunstgras
Wie een nepgazon heeft, kan het beamen: eenmaal gelegd, heb je er amper omkijken naar. Maaien, bemesten, bijzaaien: jij hoeft je er niet druk meer om te maken. Mensen die graag een groene tuin willen, maar geen tijd (over) hebben voor tuinieren, vinden namaakgras daarom ideaal. Vooral voor deze groep tuineigenaren is kunstbeplanting een welkome optie. Ook voor kunstbeplanting gelden de gemaksvoordelen: amper onderhoud en omkijken naar je tuin!

Naast de gemaksvoordelen is er ook nog het voordeel dat zowel kunstgras als kunstplanten er altijd mooi bij liggen/staan/hangen. Winter, lente, koude, warmte… kunstgroen ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Dus vind jij het belangrijk om een pico bello tuin te hebben, áltijd? Dan gaan kunstplanten jouw grootste vriend worden.

Waar kopen?
Kunstplanten zijn duur, zeker vergeleken met echte planten. Maar besef je wel dat je aan kunstplanten enkel geld kwijt bent op het moment van aankoop. Kunstplanten gaan vervolgens tot wel 10 jaar mee, zónder dat je er onderhoudstijd aan kwijt bent.

Er zijn verschillende webshops die zich specialiseren in kunstbeplanting. Heb je wat minder budget, dan kun je bij onze Zweedse vrienden van IKEA ook prima slagen. De kwaliteit van de kunstplanten is prima en de prijs is perfect.

Google+