Flower Parade Rijnsburg

Flower Parade Rijnsburg 2024

Flower Parade Rijnsburg – Nieuwste trends in planten en bloemsierkunst. (Foto: Bloemencorso Flower Parade Rijnsburg  op DroomHome.nl)

Flower Parade Rijnsburg bloemenspektakel 9, 10 en 11 augustus 2024 - Flower Parade Rijnsburg is een echt bloemencorso. Toparrangeurs, afkomstig uit heel Nederland, verwerken maar liefst 300.000 bloemen en planten op praal-, muziek- en personenwagens. Een keur van voertuigen met de mooiste en meest bijzondere creaties. De Rijnsburgse parade is trendsetter op het gebied van bloemsierkunst.

Flower Parade Rijnsburg de 77ste editie, thema: Typisch Nederland

De Flower Parade Rijnsburg presenteert zich met de 77e editie van het  bloemencorso. Het thema voor dit jaar is Typisch Nederland. Op zaterdag 10 augustus 2024 rijdt de fleurige parade door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Met praalwagens, muziekwagens en andere met bloemen versierde voertuigen is deze parade één van de mooiste in Nederland. De honderden muzikanten en figuranten maken de Flower Parade Rijnsburg tot een rijdend bloementheater.

Flower Parade Rijnsburg – Nieuwste trends in planten en bloemsierkunst. (Foto: Bloemencorso Flower Parade Rijnsburg  op DroomHome.nl)

Het creatieve team heeft een vertaling van het thema gemaakt naar unieke ontwerpen voor de praalwagens en personenauto’s. Hiervoor hebben onze bevlogen toparrangeurs afkomstig uit heel Nederland een scala van bloemen, planten en zelfs groenten tot hun beschikking. Met fantastisch bindwerk creëren zij mooie en kunstzinnige bloemenarrangementen. Zo worden er maar liefst 300.000 bloemen en planten verwerkt op de praalwagens, muziek- en personenwagens. De Rijnsburgse parade is dan ook een trendsetter op het gebied van bloemsierkunst. Dankzij een hele grote groep vrijwilligers komt de editie van 2024 weer tot stand.

Bloemencorso’s zijn echt typisch voor Nederland. UNESCO plaatste de Nederlandse corso's, waaronder de Flower Parade Rijnsburg, op de internationale Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Een grote erkenning voor de corsocultuur.

Tip: Bezoek op vrijdag 9 augustus 2024 de gratis toegankelijke Flower Parade show in Bloemenveiling Royal FloraHolland in Rijnsburg. Vanaf 16.00 uur is de sfeervolle show vol muziek en bloemen te bezoeken (16.00 - 22.00 uur).

Op zondag 11 augustus zijn de praalwagens de hele dag te bewonderen op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk. Kijk voor route en tijden op  www.rijnsburgscorso.nl

Vrijdagavond 9 augustus 2024: in Bloemenveiling Royal FloraHolland Rijnsburg de 'Flower Parade Show´
Zaterdag 10 augustus 2024: de parade rijdt vanaf 13.00 uur door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk
Zondag 11 augustus 2024: de praalwagens staan op de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk

Informatie: www.rijnsburgscorso.nl

Google+