Nationale Tuinweek

Nationale Tuinweek 2024

Groei & Bloei Nationale Tuinweek (Foto: Tuinvereniging Groei & Bloei  op DroomHome.nl)

De Nationale Tuinweek 2024, van 8 t/m 16 juni 2024, heeft als thema ‘de klimaatvriendelijke tuin’. Tuinvereniging Groei & Bloei organiseert in die week diverse activiteiten om mensen te inspireren om hun tuin, balkon, dak- of buurttuin zo klimaatvriendelijk te maken. De tuinweek wordt afgesloten met het Open Tuinen weekend 2024 (15 en 16 juni) waarin meer dan 1.000 particuliere tuinen opengesteld worden voor publiek.

De klimaatvriendelijke tuin

Om een tuin zo klimaatvriendelijk mogelijk te maken heeft tuinvereniging Groei & Bloei een tienpuntenplan gemaakt van activiteiten die je als tuinier kunt doen om een bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. Tijdens de Groei en Bloei Nationale Tuinweek geeft de tuinvereniging ideeën via sociale media en website. Bijvoorbeeld om meer groen toe te passen (tegel eruit, plant erin!) en bewuster om te gaan met water in de tuin. Meer informatie over het tienpuntenplan vind je op Groei.nl, Facebook (GroeiNL) en Instagram (@groei_en_bloei). Op het YouTube-kanaal van Groei & Bloei vind je volop praktische tuinvideo’s om je op weg te helpen.

Groei & Bloei Nationale Tuinweek – Open Tuinen Dagen (Foto: Tuinvereniging Groei & Bloei  op DroomHome.nl) 

Open Tuinen weekend 2024

Tijdens het Open Tuinenweekend 2024 op 15 en 16 juni wappert bij ruim 1.000 leden van de tuinvereniging een ‘Groei & Bloei’-vlag in te tuin. Dat betekent dat hun tuinhekken voor iedereen geopend zijn. Zo ontdek je de mooiste groen paradijsjes van Nederland. In veel regio’s is er zelfs een speciaal Open Tuinen Dagen 2024 routeboekje beschikbaar. Kijk voor een overzicht van alle open tuinen van de Groei en Bloei Nationale Tuinweek op Groei.nl/tuinweek.


Groot overzicht van al je favoriete tuinbeurzen en woonbeurzen!

Google+