Lang genieten van composiet in de tuin

Lang genieten van composiet in de tuin

Schuttingen met schuttingplanken van composiet en hout – zie de verschillen (Foto: DroomHome.nl)

Schuttingplanken van composiet zijn dé duurzame, onderhoudsvriendelijke en stijlvolle manier om je tuin af te schermen. Composiet is een materiaal dat bestaat uit een mix van houtvezels en kunststof, waardoor het de natuurlijke uitstraling van hout combineert met de voordelen van kunststof. Wat alle composiet schuttingplanken voordelen, eigenschappen en mooie mogelijkheden zijn, lees je uitgebreid in dit blog.

Wat zijn de eigenschappen van composiet schuttingplanken?

Schuttingplanken van composiet hebben een aantal kenmerken die ze buitengewoon geschikt maken voor buiten in je tuin. Dit zijn ze:

 • Weerbestendig: Composiet is bestand tegen vocht, schimmel, rot, insecten en uv-straling. Het materiaal krimpt of zwelt niet door temperatuurverschillen en verkleurt niet door zonlicht zoals veel kunststof schuttingen.
 • Sterk: Composiet is slagvast en kan een hoge belasting aan. Het materiaal buigt of breekt niet makkelijk en kan tegen een stootje.
 • Milieuvriendelijk: Er worden voor composiet schuttingplanken géén bomen gekapt. Composiet wordt veelal gemaakt van gerecyclede materialen (duurzaam gerecycled kunststof en houtvezels) en kan ook weer gerecycled worden. Het materiaal bevat geen giftige stoffen en de productie van composiet is energiezuiniger dan van hout of kunststof.
 • Onderhoudsarm: composiet hoeft niet geschilderd, gebeitst of gelakt te worden. Het materiaal is makkelijk schoon te maken met water en zeep. Op bovenstaande foto zie je het verschil tussen een verweerde houten schutting en schuttingplanken van composiet die nog net zo mooi zijn.

Wat zijn de voordelen van composiet schuttingplanken?

Schuttingplanken van composiet hebben verschillende voordelen t.o.v. van andere materialen zoals hout, beton of metaal. Zo kun je met composiet:

 • Lang genieten: Composiet gaat langer mee dan hout en behoudt zijn kwaliteit en uitstraling. Je hebt geen last van splinters, scheuren of verrotting. Composiet heeft een levensduur van minimaal 25 jaar.
 • Geld besparen: De composiet schuttingplanken prijs ligt tussen hardhout en zachthout in. Je bespaart op onderhoudskosten, want je hoeft geen verf of beits te kopen of een schilder in te huren.
 • Creatief zijn: De schuttingplanken in composiet zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, structuren en afwerkingen. Je kunt kiezen voor een gladde, geribbelde of houtnerfstructuur en voor een matte, glanzende of geborstelde afwerking. Voor een speels effect combineer je verschillende kleuren of breng je een sierstrip aan. Kijk op Woodcomposiet, een favoriete inspiratiebron voor moderne composiet schutting kleuren en ontwerpen. In de showtuin geniet je ook van bijpassende vlonderplanken in composiet.
 • Eenvoudig monteren: Voor de doe-het-zelver, composiet is lichtgewicht en makkelijk te bewerken. Je kunt het materiaal zagen, boren, schroeven en lijmen zoals hout. Je kunt ook gebruik maken van speciale clipsystemen die zorgen voor een naadloze montage.

Wat zijn de schuttingplanken van composiet mogelijkheden?

Composiet schuttingplanken geven je veel privacy en vrijheid om je tuin naar je eigen look & feel in te richten. Of je kiest voor een moderne, industriële of landelijke stijl en voor een horizontale of verticale plaatsing, het is allemaal mogelijk! Je kunt ook variëren in hoogte, breedte en dikte van de planken. Daarnaast kun je je schutting combineren met andere elementen zoals:

 • Poorten: Voeg een bijpassende poort toe aan je composiet schutting voor extra privacy en veiligheid. Je kunt kiezen voor een draaipoort of een schuifpoort en voor een slot of een elektrische bediening.
 • Verlichting: Verlicht je schutting met led strips of losse lampjes die je aan de schutting bevestigt. Zo creëer je sfeer en zichtbaarheid in het donker.
 • Plantenbakken: Voeg levend groen en kleur toe aan je tuin door plantenbakken aan de schutting te hangen of mooie potten met kuipplanten op de grond ervoor te zetten.

Kies ook jij schuttingplanken van composiet?

Composiet schuttingplanken zijn een ideale oplossing voor wie lang wil genieten van een mooie, duurzame en onderhoudsvriendelijke tuinafscheiding. Door de keuze uit moderne kleuren, structuren en afwerkingen stel je de composiet schutting samen naar je eigen persoonlijke smaak!


Geniet van de laatste tuintrends en hippe tuinontwerp tips in tuinmeubelen, tuinaccessoires en planten!

Google+