Maak Je Tuin Klaar Voor De Zomervakantie

Maak Je Tuin Klaar Voor De Zomervakantie

Maak je Tuin Vakantie Proof Tips – Hoe Overleeft de Tuin de Zomervakantie?! (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Juist in de zomer wanneer de tuin de meeste aandacht nodig heeft, gaan we graag op vakantie met familie of vrienden. Je kunt de tuin op deze ‘droge’ weken voorbereiden. Met de volgende tips om je tuin de vakantie te laten overleven, kun je met een gerust groen hart op reis gaan!

Droogte is het grootste gevaar voor alle planten, bloemen, bomen en de grasmat. Ben je niet zo close met de buren dan is het nu tijd om daar verandering in te brengen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als deze mensen de tuin regelmatig willen sproeien. Bloeiende planten die echt iedere dag water nodig hebben kunnen misschien beter uit logeren gaan bij de buren of echte tuinfans.

Ter voorbereiding op de vakantie is het voor de planten beter om ze 1 keer in de week flink water te geven dan telkens een beetje. De wortels krijgen zo langere wortels waarbij ze beter overleven bij lange droge periodes. Zet planten in potten bij elkaar in de schaduw of graaf ze met pot en al in de aarde om ze zo min mogelijk vocht te laten verliezen. Met een planten bewateringssysteem kunnen meerdere potten automatisch tegelijkertijd voorzien worden van water om de vakantietijd te overbruggen.

Sommige planten wil je dat ze doorgroeien en bloeien tijdens de vakantieperiode en andere juist niet, je begrijpt… onkruid. Verwijder van te voren alvast de (bijna) uitgebloeide bloemen en haal rijp of bijna rijpe groente en fruit uit de moestuin om rotting te voorkomen. Haal alle onkruid uit de borders, waardoor de rest van de beplanting meer water heeft om te overleven.

Maak je Tuin Vakantie Proof Tips – Tuin Klaar voor de Zomervakantie met Kunstgras en Grastapijt. (Foto op DroomHome.nl)

Een dorre gele grasmat ziet er altijd zo zielig en onverzorgd uit. Heb je wel eens gedacht aan een Kunstgras tuin? Al ga je het hele jaar op vakantie, kunstgras ziet er altijd verzorgd uit en je hebt er nauwelijks omkijken naar. Nooit meer maaien, kanten steken en onkruid wieden spreekt vooral de tuinliefhebber aan die graag een strakke tuin heeft, maar de tijd die hij of zij aan het gras besteed, liever doorbrengt met een drankje op een loungebank.

Haal de tuinkussens naar binnen, want je weet nooit wat voor weer het wordt. Misschien zelfs de hele tuinset als je bang bent dat het nieuwe buitenmeubilair meegenomen wordt.

Maak je tuin vakantie-proof en geniet van je welverdiende vakantie!

Google+