Met deze 6 tips voldoet je tuin aan de eisen van het hele gezin

Met deze 6 tips voldoet je tuin aan de eisen van het hele gezin

6 Tips voor het creëren van een gezinstuin – Kind speelt in een moestuintje (Foto: Christopher Luther, Unsplash  op DroomHome.nl)

Of je nu kinderen hebt die ruimte nodig hebben om te spelen, een rustige plek zoekt om te ontspannen of een groene oase wilt waar je je eigen groenten kan kweken, met een goed doordacht plan combineer je eenvoudig al deze elementen. Hulp nodig hierbij? In dit artikel lees je 6 handige tips. 

Veilige speelruimte voor de kids

Kinderen hebben ruimte nodig om te spelen en te ontdekken en daarom is een veilige speelruimte in de tuin essentieel. Denk aan zachte ondergronden zoals gras of rubberen tegels onder speeltoestellen. Plaats ook schaduwrijke plekken waar kinderen kunnen afkoelen tijdens hete zomerdagen. Zorg er wel voor dat de speelruimte goed zichtbaar is vanuit het huis, zodat je altijd een oogje in het zeil kunt houden.

Ontspannende hoek voor de ouders 

Naast een speelruimte voor de kinderen, is het ook belangrijk om een plek te creëren waar je als ouder tot rust komt na een lange werkdag. Een comfortabele zithoek met tuinmeubilair is een must. Overweeg het toevoegen van een pergola of een zonneluifel voor wat schaduw. Om een gezellige sfeer te creëren, kun je verlichting toevoegen, zoals sfeervolle lantaarns of solar tuinlampen.

Groene oase 

Een tuin is natuurlijk niet compleet zonder groen. Planten en bloemen zorgen niet alleen voor kleur en leven, maar dragen ook bij aan een gezonde leefomgeving. Kies voor een mix van vaste planten en seizoensgebonden bloemen om het hele jaar door te genieten van een bloeiende tuin. Vergeet niet om ook wat geurige bloemen te planten voor een extra aangename omgeving. 

Duurzame materialen

Bij het inrichten van je tuin is het belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid. Kies voor materialen die lang meegaan en onderhoudsarm zijn. Een steigerbuis is bijvoorbeeld uitstekend voor het maken van robuuste tuinmeubelen die bestand zijn tegen regen en wind. Daarnaast zijn duurzame houtsoorten of gerecyclede materialen goede opties voor andere tuinprojecten.

Creatieve DIY-projecten

Voor gezinsleden die van knutselen houden, biedt de tuin volop mogelijkheden voor creatieve DIY-projecten. Maak bijvoorbeeld je eigen plantenbakken, vogelhuisjes of een insectenhotel. Dit zijn niet alleen leuke projecten om samen met de kinderen te doen, maar ze dragen ook bij aan de biodiversiteit in je tuin.

Met behulp van buizen koppelingen bouw je eenvoudig verschillende structuren en meubels. Denk aan het maken van een unieke kapstok of een moderne tuintafel. De mogelijkheden zijn eindeloos en je drukt zo echt je eigen stempel op de inrichting van je tuin.


Geniet van de laatste tuintrends en hippe tuinontwerp tips in tuinplanten, tuinmeubelen en accessoires!

Google+