Mooie Mogelijkheden om je Tuin op te Fleuren

Mooie Mogelijkheden om je Tuin op te Fleuren

Tuintrend 2019 Harvesting Elements – Tuindecoratie met Natuurlijke en Hergebruikte Materialen (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Ja, de eerste knoppen beginnen te verschijnen in de planten. De lente staat te popelen om te beginnen. Nu je nog niet lekker buiten kunt zitten in de zon, is het wel de tijd om de tuin al klaar te maken voor het buitenseizoen. Ik geef je graag wat handige tips voor leuke voorbereidingen in de tuin: van de 2019 tuintrend, natuurlijke tuinafscheiding, planten, tuinmeubels tot bezoek van insecten en vogels aan je tuin.

- Tuintrend Harvesting Elements
De tuin van 2019 is meer dan ooit de plek waar je rust vindt. Laat de tablet en telefoon voor wat het is en trek naar buiten! De Harvesting Elements stijl tuin is dan ook opgeruimd en heeft een efficiënte indeling. Natuurlijke en hergebruikte materialen geven de tuin een duurzame en pure uitstraling. Simpel zonder poespas!

Tuintrend – Wilgenmatten als tuinafscheiding en Salix, wilg als tuinplant (Foto Dejonghandelsonderneming.nl en Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

- Wilgenmatten
Een prachtige natuurlijke tuinafscheiding creëer je met Wilgenmatten. De wilgentenen zijn dicht op elkaar geweven waardoor je maximale privacy hebt en inkijk verleden tijd is in de tuin. De wilgenmatten kun je gemakkelijk vastmaken aan o.a. gaaspanelen en zijn eenvoudig op maat te maken. Voor nog meer groen in de tuin kun je klimplanten tegen de wilgentenen matten laten groeien.

- Wilgenkatjes voor insecten in de tuin
De Salix (wilg) die onze tuinen siert, is de kleine versie van de grote knotwilgen en zwierige treurwilgen langs de dijken en in de parken buiten. Als de Salix in bloei staat komen er zilverwitte katjes aan. Deze wilgenkatjes zitten bomvol stuifmeel en trekken bedreigde insecten aan als bijen en hommels.

Tuintrend – Houten tuintafel van een oud wijnvat gemaakt (Foto PublicDomainArchive, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

- Tuintafels van hergebruikt hout
Steigerhout is een populair materiaal om tuinmeubels als tuintafels en loungebanken van te maken. Niet al het steigerhout is zo ‘gerecycled’. Regelmatig wordt het hout na enkele dagen op de steiger te hebben gelegen al verwerkt in meubels. Een tuintafel gemaakt van een oud wijnvat, kijk, dat is pas super origineel en duurzaam!

Tuintrend – Houten vogelhuisje en vogelvoederhuisje (Foto Brenkee, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

- Vogels in de tuin
Door het plaatsen van vogelvoederhuisjes en vogelhuisjes waar vogels in kunnen broeden, komt de tuin echt tot leven. Het af- en aanvliegen van koolmeesjes en roodborstjes is niet alleen leuk om naar te kijken maar ook nog leerzaam. Er zijn prachtige vogelhuisjes verkrijgbaar die precies passen bij de stijl van jouw tuin.

Google+