Op deze manier maak je jouw eigen droom tuin

Op deze manier maak je jouw eigen droom tuin

Droom tuin ontwerp tips (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Het ontwerpen van je eigen droomtuin is een hele klus. Je zou je misschien afvragen, waar moet je überhaupt beginnen? De volgende tips zullen je zeker helpen met het ontwerpen van je droomtuin! Er zijn namelijk genoeg zaken die je mogelijk over het hoofd ziet en toch belangrijk zijn. Met een complete renovatie komt er natuurlijk veel afval kijken. Ben je een echte houtliefhebber? Hou dan rekening mee om een houtcontainer te regelen om al het overtollige hout netjes af te voeren!

TIP 1: MAAK EEN WENSENLIJST

Je droomtuin ontwerpen is natuurlijk een hele klus. Het meest tijdrovende gedeelte is het maken van een tuinontwerp. Een goed begin is het halve werk. Belangrijk hierbij is de dingen op papier te zetten. Vraag je familieleden wat zij belangrijk vinden en graag terug zouden willen zien in de tuin. Vraag eventueel ook je familieleden de wensen een score te geven. Zo weet je snel waar je de meeste punten op kunt scoren bij iedereen! Naast het ontwerpen is het budgetteren van je droomtuin ook een belangrijk deel. Niet alles hoeft veel geld te kosten, ben creatief! Het ontwerpen van je tuin kost al een hoop geld, alle hulp van familieleden is daarom ook erg welkom!

TIP 2: BRENG JE TUIN IN KAART

Begin met het maken van een plattegrond van je tuin. Heb je nog een plattegrond liggen van de koop of huur van je huis? Ideaal! Zo niet, meet dan de tuin zo nauwkeurig mogelijk op. Meet vanuit de gevel van de tuin. Geef op de plattegrond ook de positie van het huis aan, met alle deuren en ramen. Dit geeft je een goed inzicht in hoe het eindplaatje eruit kan zien. Niet alleen de tuin is natuurlijk belangrijk voor het eindresultaat, maar ook hoe het eruit ziet bij je huis.

TIP 3: BEPAAL DE INVULLING

Nu alle lijnen zijn getekend en de ideeën zijn bepaald, is het tijd voor het compleet maken van je droomtuin. Is het lastig om te bepalen welke materialen en planten goed samen gaan? Loop eens een bouwmarkt binnen of check het online. Pinterest is ook een handige app om een moodboard op te maken. Hierdoor kan je relatief eenvoudig een goed beeld creëren van de dingen die jij mooi vindt!

Houd je ook even rekening met je tuinafval? Regel hier anders meteen even een tuinafval container voor! Als je goed voor je tuin zorgt, is het belangrijk dat je ook het tuinafval net verwerkt.

Google+