Regelmatig in de tuin aan het werk? 3 Tips

Regelmatig in de tuin aan het werk? 3 Tips

In de tuin werken – Tuinklussen tips: tuin opruimen, onkruid verwijderen en bloemen planten verspreiden over de week, praktische kleding en tuingereedschap (Foto CongerDesign, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Het is volop lente! Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en iedereen komt naar buiten om te genieten van het prachtige weer. Mensen gaan heerlijk relaxen op het terras en ze gaan ook regelmatig in de tuin aan het werk. Van een mooie, groene tuin wordt namelijk iedereen blij! Ben je nog op zoek naar enkele tips om het tuinieren aangenaam te maken? Lees ze hier op je gemak door en geniet van je tuin!

1. Verspreid tuinklusjes over de hele week

Zodra het mooi weer is, heb je misschien de neiging om de hele dag in de tuin bezig te zijn. Tuinieren is dan ook heel gezond: het houdt je fit, het werkt ontspannend en ondertussen geniet je van het mooie weer. Toch kan je hier beter niet in overdrijven. De tuin opruimen, het gras maaien, onkruid verwijderen én de bloemen planten hoeft echt niet allemaal op één dag te gebeuren. Het is beter om de tuinklusjes te verspreiden over de hele week of over een paar weekends. Op het moment zelf voel je er wellicht niets van, maar de hele dag tuinieren is erg belastend voor je rug en spieren. Doe het dus rustig aan!

2. Draag aangepaste kleding om te tuinieren

Om aangenaam en veilig te tuinieren heb je de juiste kleding nodig. Denk bijvoorbeeld aan   een praktische overall, stevige werkbroek, moderne bodywarmer, rubberen laarzen, stevige handschoenen en een veiligheidsbril. Vooral je handen, voeten en ogen zijn kwetsbaar wanneer je in de tuin aan de slag gaat. Planten, takken en dergelijke kunnen gevaarlijk zijn omwille van doornen, scherpe kanten of splinters. Ook wanneer je werkt met scherp tuingereedschap of met gemotoriseerde tuinmachines heb je een optimale bescherming nodig. Ben je nog op zoek naar goede tuinkleding? Neem dan eens een kijkje bij engelbert strauss. Deze webshop is gespecialiseerd in werkkleding, werkschoenen en gereedschap. Een handige shop wanneer je regelmatig in de tuin werkt!

In de tuin werken – Tuinklussen tips: tuin werkzaamheden verspreiden over de week, praktische kleding als handschoenen en bodywarmer en tuingereedschap (Foto PhotoAC, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

3. Gebruik goed tuingereedschap

Goed gereedschap helpt je om het tuinieren gemakkelijker te maken. Kijk zeker eens rond welke handige toestellen er zoal bestaan en maak daar gebruik van. Denk bijvoorbeeld aan een onkruidsteker waarmee je op een eenvoudige, ergonomische manier onkruid kan verwijderen. Gedaan om op je knieën te gaan zitten! Heb je een grote tuin met veel gras?  Dan is het wellicht een goed idee om een robotmaaier of zitmaaier aan te schaffen. Dit bespaart niet alleen veel tijd, maar het is ook veel beter voor je rug. Vergeet ook zeker niet om je gereedschap goed te onderhouden. Maak het na gebruik altijd zo schoon mogelijk zodat je er lang plezier aan hebt!

Google+