Tips om een landelijke tuin te creëren

Tips om een landelijke tuin te creëren

Landelijke tuin tips (Foto Pexels, Pixabay.com)

Een landelijke tuin valt door de natuurlijke uitstraling bij veel mensen in de smaak. Door deze stijl toe te passen in het tuinontwerp, creëer je een rustgevende omgeving waar je iedere dag kunt relaxen. Het maakt niet uit hoe groot of klein de tuin is. In dit artikel lees je 5 tips om zelf de landelijke sfeer naar de achtertuin te brengen.

Tip 1. Gebruik zo veel mogelijk groen

Bij een landelijke tuin staat de natuur centraal. Het is daarom belangrijk om zo veel mogelijk gebruik te maken van groen. Grote planten, struiken, bomen en bloemen. Maar ook een grasveld mag bij deze tuinstijl niet ontbreken. Zorg ervoor dat het landschap zo natuurlijk mogelijk oogt. Dit doe je door strakke lijnen te vermijden en planten wat wilder te laten groeien. Breng daarnaast hoogteverschil aan door planten in verschillende formaten met elkaar te combineren. Dit zorgt voor een speels effect in de tuin.

Tip 2. Verwerk natuurlijke materialen in de tuin

Door gebruik van natuurlijke materialen wordt de landelijke uitstraling nog meer benadrukt. Vooral hout speelt hierbij een grote rol. Verwerk dit materiaal daarom het liefst op zo veel mogelijk manieren in de tuin. Kies bijvoorbeeld voor houten tuinmeubelen en houten vlonders voor het terras. Ook terrastegels van steen en tuinaccessoires van aardewerk zijn goede opties.

Tip 3. Bouw een robuuste overkapping

Een landelijke tuin is ook de ideale familietuin: een plek waar je met het hele gezin kunt ontspannen, eten en plezier maken. Vooral als er een grote terrasoverkapping aanwezig is. Om de landelijke stijl ook hierin door te voeren, kun je het beste kiezen voor een houten overkapping. Deze kun je eventueel zelf bouwen met gebruik van stevige eiken balken.

Tip 4. Kies een natuurlijke tuinafscheiding

Bij de meeste tuinen is een schutting onmisbaar. Voor een landelijke look raden we aan om een natuurlijke tuinafscheiding te plaatsen. Bijvoorbeeld een grote heg, een hekwerk van takken of een karakteristieke houten schutting van eikenhout. Een traditionele schutting met planken is eenvoudig zelf te maken, maar natuurlijk ook als kant-en-klaar pakket verkrijgbaar. Zorg ervoor dat het hout geïmpregneerd is (of doe dat zelf) om de levensduur te verlengen.

Tip 5. Leg een moestuin aan

Een moestuin is niet noodzakelijk voor een landelijke uitstraling, maar wel een hele leuke toevoeging. Een moestuin voegt erg veel sfeer toe aan het geheel! Bij gebrek aan ruimte zou je zelfs een compacte, verticale moestuin kunnen maken. Koop hiervoor een plantenscherm met bakken of creëer zelf een stelling van hout.

Google+