5 Tips voor je Droomtuin

5 Tips voor je Droomtuin

5 Droomtuin tips: 4 Seasons Outdoor Galaxy Loungeset (Foto Tuinmeubelen.nl  op DroomHome.nl)

Als je echt wilt genieten van je huis, is het niet genoeg om alleen het interieur binnen naar je zin te maken. Het is belangrijk om je droomtuin te creëren, want het is het eerste wat jij, maar ook jouw gasten zien voor binnenkomst in de woning. Met de volgende 5 tips kan het niet anders dan dat je meer van jouw eigen tuin gaat houden, als dé plek waar je perfect kunt relaxen samen met vrienden en familie.

1 - Tuinontwerp
De stijl van het interieur binnen en buiten wordt alleen onderbroken door de glazen schuifpui. Van de hoekbank uit de woonkamer is er vast en zeker ook een outdoor-versie, als loungeset voor buiten op het terras.

5 Droomtuin tips: loungeset Exotan Villa Loungeset serie 1 in antraciet kleur (Foto Tuinmeubelen.nl  op DroomHome.nl)

Bij de aanleg van jouw droomtuin is het belangrijk dat je niet in een oogopslag de gehele tuin kunt overzien. ‘Verstopte’ hoeken maken de tuin spannend om in rond te lopen en zijn de perfecte plaats voor bijzondere zitjes….

5 Droomtuin tips: schommelbank (Foto Pixabay.com, FilipFilipovic  op DroomHome.nl)

2 - Schommelbank
Echt ontspannen doe je op een schommelbank. Heerlijk heen en weer schommelen met z’n tweeën op een mooie zomeravond of een prachtige zonnige winterdag. Maak het extra comfortabel met een flink dik kussen voor de zitting en eventueel de leuning. Je kunt er natuurlijk ook heerlijk in je eentje op liggen luieren. Een schommelbank is niet alleen romantisch, maar ook fantastisch om eens een goed gesprek te hebben, weg uit de drukte van het gezin. Door de bank op z’n tijd schoon te maken voorkom je hardnekkige aanslag.

5 Droomtuin tips: Tuinplanten - tuinpalmen (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

3 - Beplanting
Hou bij de beplanting van de tuin rekening met de bloeitijd van de planten en struiken. Het is natuurlijk fantastisch als je het hele jaar bloeiende planten in de tuin hebt staan en het niet in de winter één grote kale vlakte wordt.

4 - Windschermen
Maakt de wind, glurende buren of de laagstaande zon van het buiten zitten wel een hele uitdaging, dan is een windscherm de perfecte oplossing.  Naast een mooie en doorzichtig glazen windscherm zijn er tegenwoordig ook van die handige uittrekbare windschermen. Zo’n aluminium windscherm is makkelijk te monteren en heeft een automatisch oprolmechanisme. Helemaal handig.

5 Droomtuin tips: Barbecueën en slow cooking (Foto Pixabay.com, Pexels  op DroomHome.nl)

5 - Barbecueën
Bij het chillen van de vriendengroep in je tuin horen natuurlijk ook de nodige hapjes en drankjes. Je hebt de hele avond om lekkere spiesjes met vlees, vis en groentes te grillen op de barbecue. De slow cookers onder ons nemen de tijd om de heerlijkste pulled pork en spareribs met homemade barbecuesaus voor hun gasten klaar te maken. Dat gaat gezellig worden!

Google+