Creëer een Fijn Gastenverblijf in de Tuin

Creëer een Fijn Gastenverblijf in de Tuin

Maak van tuinhuis en blokhut een fijn gastenverblijf in de tuin – Tuinhuis met veranda (Foto Deemur, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Meestal kan het tuinhuis in de tuin al drie keer gevuld worden met opslag van gereedschap, fietsen en tuinmeubelen. Overweeg je echter een grote schoonmaak voordat de lente weer begint of heb je ruimte in de tuin over om naast een schuur nog een blokhut te plaatsen, dan is het tuinhuis inrichten als gastenverblijf dé oplossing voor slapers. We sommen hier een aantal handige hints en tips op om van leuke tuinhuisjes, perfecte logeerplekken voor in ieders tuin te maken.

Spelen met ruimte
Bij de inrichting van je gasten-tuinhuis bekijk je het zo’n beetje als bij een tiny house, zonder permanente bewoning natuurlijk. Iedere centimeter telt en dat brengt een leuke uitdaging met zich mee. Wordt het een slaapbank of past er een klein tweepersoonsbed in? Als er ruimte is voor een toilet binnen dan is dat zeker aan te bevelen. De logés kunnen dan, zonder telkens de tuin over te steken, naar het toilet. Bij een tuinhuis op maat kan de fabrikant de aanleg van de aan- en afvoer van het toilet en eventuele douchecel regelen.

Maak van tuinhuis en blokhut een fijn gastenverblijf in de tuin – Slaapkamer (Foto Boris Ivanovic, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Spelen met licht
Er zijn vaak, door de overgrote functie als opslagplaats, weinig ramen in het tuinhuis. In het vrij donkere houten huisje moet je optimaal gebruik maken van het binnenvallende licht. Door de wanden en de vloer in wit tinten te verven krijgt het licht maximaal een kans. Met het ophangen van grote spiegels lijkt de ruimte veel groter en lichter. Hang geen zware gordijnen op die zomaar 20cm in beslag nemen, maar zonnige jaloezieën die in het raam hangen en helemaal naar boven getrokken kunnen worden.

Maak van tuinhuis en blokhut een fijn gastenverblijf in de tuin – Mobiele buitenkeuken op beurs Imm Cologne 2019 (Foto van DroomHome.nl)

Koken: binnen of buiten? 
Bedenk van te voren wat voor een plannen je hebt met het gastenverblijf. Is het de bedoeling dat de logés er alleen in overnachten of ook een beetje voor zichzelf zorgen en een potje kunnen koken? Het scheelt natuurlijk wezenlijk als bij de verbouwing de vloer, wanden en dak van het tuinhuis goed geïsoleerd zijn, waardoor er ook in de herfst en winter verbleven kan worden. Een klein keukenblokje zou dan een aanwinst zijn. In de zomerse dagen kun je anders perfect buiten eten op de veranda van het houten huis. Barbecue aan en bakken maar!

Google+