Lente Tuintrends | Hip Tuinontwerp & Tuinieren

Lente Tuintrends

Tuinontwerp & Tuinieren. Nu het weer lente is…

Lente Tuintrends - Trendy Tuinontwerp & Tuinstijl Ideeen, Hip Tuinieren met Lente Doe Lijst in de Tuin. Meer Tuin & Terras LEES...  (Foto Plant Publicity Holland op DroomHome.nl)

Nu barst het leven weer los, komen de tuinkriebels boven, wil je naar buiten in je eigen stukje natuur dat ‘tuin’ heet.  Wat je wilt is: genieten van frisse geuren, jong groen, vrolijke bloemen, zon en heerlijk rulle, rijke grond. Lente!

Tuintrends

De natuur komt steeds centraler te staan in de tuin. En tuinen worden meer en meer geïntegreerd in het landschap door groene daken en wanden.Lente Tuintrends - Kleur Geel & Groen Gecombineerd Met Natuurlijke Materialen in Tuinaccessoires, Bloemen en Planten, Tuinmeubels en het Tuinhuisje LEES MEER... (Foto Plant Publicity Holland op DroomHome.nl)

  • Tuin trend Stalend
  • Tuin trend Gebiologeerd
  • Tuin trend Oorspronkelijk

Het wordt aangetoond door de drie nieuwe modeltuinen die in De Tuinen van Appeltern zijn gerealiseerd. In die modeltuinen zie je de vertaling van de nieuwste tuintrends voor verschillende typen tuinbezitters.

Het ene tuintype gaat voor creativiteit en flexibiliteit, die gaat heel optimistisch voor een gezellige leeftuin met veel groen die de titel ‘Stralend’ meekreeg.

Tuin Trends Gebiologeerd & Oorspronkelijk

Tuintrends: Cijfers en Letters, Muurteksten en Hart Hangers in de Tuin, op terras en Balkon LEES MEER... (Foto Plant Publicity Holland op DroomHome.nl)De tuin met de titel ‘Gebiologeerd’ is op het lijf geschreven van mensen die gevoel voor design graag met heel praktische toepassingen combineren: groene daken, een regenton die tegelijk gieter is.

De tuin ‘Oorspronkelijk’ is ideaal voor tuinbezitters die houden van authentieke materialen, locale producten, landleven, een leuk tuinhuisje, lekker met planten bezig zijn. Ga zelf jouw stijl ontdekken in De Tuinen van Appeltern (alle dagen open). Je vindt er alles over op www.appeltern.nl 

Nestkastjes en Vogel Paleizen

Vogels krijgen steeds meer aandacht met nestkastjes en vogelhuisjes.

Vogelhuisjes en Nestkastjes Stad in een Boom - Design Urban Bird City met Urban Birds Nest inspiratie op Mussolini's Palazzo LEES MEER... (Foto Perscentrum Wonen op DroomHome.nlTijdens de Dutch Design Week is al een heuse vogelstad (Bird City) van ontwerper Evelien Visser, tijdens Clerkenwell design beurs in London is er ook een Urban Bird City te zien: een soort sprookjesachtige boomhut, of flat, voor vogeltjes. Deze Spontaneous City in the Tree of Heaven is ontworpen voor het Engelse Super Kingdom project, waar show huizen voor dieren zijn gemaakt naar despoten paleizen. Deze Urban Birds Nest is geinspireerd op Mussolini’s Palazzo della Civiltà Italiana. Voor stadsmussen die wel van een praatje met de buren houden. 

 

Gazon Hulp

Je gazon heeft je aandacht nu hard nodig. Maar wat en hoe? Ieder gazon is anders en vraagt om de beste voorbereiding op het komende gebruiksseizoen.

Lente Tuintrends - Gazon & Grasmat Onderhoud met Mest, beluchting en Verticuteren van het Gras LEES MEER... (Foto Plant Publicity Holland op DroomHome.nl)Natuurlijk weer maaien. Soms moet er mos worden verwijderd, kalk gestrooid (maar wel een soort die niet met stikstofrijke mest reageert), in ieder geval moet de grasmat voeding krijgen (maar welke soort kies je dan?). Het kan zijn dat er moet worden belucht of misschien zelfs geverticuteerd. Met een verticuteerhark of -machine wordt de laag vuil en grasafval uit de grasmat gehaald, de grond bij de wortels losser gemaakt en de grasgroei gestimu leerd. Mogelijk moet er ook onkruid worden bestreden en verwijderd. Of is een totale opknap beurt nodig? Zijn  er kale plekken? Een vakkundige hovenier uit je omgeving helpt je graag om je gazon weer in topvorm te krijgen. 

Lente Tuin Onderhoud Tips 

Tuinonderhoud MAART  

- Nestkastjes schoonmaken en ophangen.
- Dode stengels en blad bij de vaste planten verwijderen
- Alle planten in je tuin een goede organi sche basisbemesting geven (vergeet je   haag niet).
- Vóór 1 april je struikrozen snoeien en nieuwe rozen planten.
- Zomerbloeiende clematis snoeien.
- Kuipplanten snoeien.
- Uitgebloeide heide snoeien.
- Eind maart keukenkruiden planten. 

Tuinonderhoud APRIL           

- Onkruid bestrijden (een laag mulch op open grond of bodembedekkende (vaste)planten onderdrukken onkruidgroei en nemen je wiedwerk uit handen).
- Algaanslag op paden en terrassen verwijderen
- Gazon maaien & de vijver in orde maken.
- Klimplanten fatsoeneren aanbinden & opschonen
- Groenblijvende struiken, vaste planten, en coniferen, planten & verplanten (2de helft april).   
- Laat de haag met rust: nu niet knippen, er kunnen al vogels in nestelen.

Tuinonderhoud MEI                                                          

Lente Tuintrends - Tuinonderhoud Doe Tuin Lijst voor Planten Snoeien, Mest Gazon, Vijver Onderhoud LEES MEER... (Foto Plant Publicity Holland op DroomHome.nl)- Blijven wieden.
- Gazon regelmatig maaien.
- Goed sproeien: het kan in mei lang droog zijn.
- Na de IJsheiligen (11-15 mei) de kuipplanten buiten zetten en zomerbloemen planten. In verse potgrond zit voor zes weken plantenvoeding.
- Planten controleren op schimmels (vooral op grauwe schimmel, botrytis, en meeldauw).
- Eventueel mollen bestrijden (ze hebben in mei jongen en zijn extra actief).
- Niet-winterharde planten (waterhyacint, mosselplantje enz.) in de vijver zetten.

Vijver - Water in de Tuin

Vanaf april zie je langzaam meer leven in de vijver ontstaan.

Zorg dat de pomp (weer) goed werkt. Maak de filterinstallatie schoon en zorg dat ook die goed werkt (nieuwe bacterieflora erin), zodat de korte periode met algenbloei die in het voor jaar kan optreden, geen kwaad kan. Haal al het afgestorven plantenmateriaal weg (zeker ook uit het water), plant en verplant in stevige waterplantenmanden die je bij oever- en moerasplanten goed moet verzwaren (stenen erin of tegel eronder vastmaken) om omwaaien straks te voorkomen. Vanaf half mei mogen ook de niet-winterharde plantensoorten weer in de vijver. Controleer de waterkwaliteit met behulp van een testsetje en neem zo nodig maatregelen. Ga de vissen weer voorzichtig voeren. Als je nu je vijver goede verzorgt, kun je er straks zorgeloos van genieten.

Lente Tuintrends - Vijver Onderhoud van Water Filter, Vissen en Waterplanten LEES MEER... (Foto Plant Publicity Holland op DroomHome.nl)

Vaste Plant(en) Van Het Jaar

Dit jaar gaat het niet maar om één vaste plant: er wordt een hele serie vaste planten uitgebreid in het zonnetje gezet.

Tuintrends - Vaste Plant Van het Jaar Zorgt voor Weelderige Bloemen Boeketten LEES MEER... (Foto Plant Publicity Holland op DroomHome.nl) Vaste planten waarvan je geweldige boeketten kunt knippen. Rijke bloeiers in de tuin die ook op de vaas een heel lang leven hebben. Zelf plukken en je eigen tuinboeket maken van de vaste planten die je hebt. Pluk nooit veel van één plant, maar van verschillende bloeiende planten steeds een beetje. Dan valt het helemaal niet op dat er bloemen zijn verdwenen. Knip liefst bloemen die nog wel in knop zitten, maar al iets kleur tonen. Ze zullen vanzelf openbloeien op de vaas. Knip de stelen boven jonge scheuten af. Die geven vaak weer nieuwe bloemen. Een boeket hoeft niet altijd groot te zijn. Een paar bloemen op een vaas is dikwijls net zo mooi. Zet de bloemen altijd in schoon, vers water en doe daar wat snijbloemenvoeding in. Snij de stelen schuin af. Kies wat je mooi vindt en maak de sfeer die je leuk vindt. Er is zoveel moois om van te knippen!

FOTO: De bloemen van vaste planten zijn de echinacea, phlox, verbena, achillea, astrantia, alchemilla en aster.

 

Een tuinkalender en informatie over tuinplanten en tuinverzorging op www.colour-your-life.nl


Google+