Tips Om Je Tuin Zomer Klaar Te Maken

Tips Om Je Tuin Zomer Klaar Te Maken

Tips om je Tuin Zomer Klaar te maken – Restanten Verwijderen, Snoeien, Onkruid Bestrijden en Graszoden Leggen (Foto Graszoden-Online.nl  op DroomHome.nl)

Als de winter weer langzaam verdwijnt en de eerste bloemen ontluiken in het voorjaar komen de kriebels. Je kijkt alweer verlangend uit naar de tijd dat de zon echt gaat schijnen. Dat is het moment waarop je heerlijk kunt relaxen in je eigen tuin.

Om er ook echt van te genieten, moet je er natuurlijk wel wat aan doen. Het is toch fantastisch om vanaf je luie stoel te kijken hoe prachtig de tuin erbij ligt. Een goede basis voor je tuin zijn graszoden. Die zorgen meteen voor een groene metamorfose. Om je alvast voor te bereiden op een relaxte zomer kun je met de volgende tips aan de slag om de tuin voor de zomer klaar te maken.

Verwijder restanten
Het begin van de lente is de ideale tijd om in de tuin aan de slag te gaan. De winter laat ook in de tuin zijn sporen na. Dat zie je aan de bladeren en takken die zich schuilhouden tussen de planten en struiken. Je kunt deze het beste verwijderen, zodat het er alvast wat opgeruimder en netter uitziet. Natuurlijk kun je ook andere rommeltjes die in het winterseizoen in je tuin zijn neergestreken opruimen. Het opruimen van de tuin geeft meteen al een prettige aanblik, maar ook een goed gevoel.

Snoeien in het voorjaar
Wist je dat je ook kunt snoeien in het voorjaar? De meeste mensen denken dat het najaar daarvoor perfect is, maar er zijn planten die het beste in de lente gesnoeid kunnen worden. Bijvoorbeeld lavendel die ver teruggesnoeid kan worden. Zo voorkom je dat de plant er in de zomer verwilderd bij staat. In het algemeen kun je verdorde takken en bladeren van planten en struiken verwijderen. Hiervoor kun je een snoeischaar of als het niet anders kan een heggenschaar gebruiken. Het voorjaar is ook ideaal om bruine bladstengels uit groenblijvende vaste planten of siergrassen te knippen. Je planten gaan er dan weer fris uitzien en zijn weer klaar om verder te groeien.

Leg in de lente graszoden aan
Ziet het gras er niet meer zo uit als het geweest is? Of wil je een groene omgeving creëren en niet meer tegen stenen aankijken? Profiteer dan van de mogelijkheden die Graszoden-online.nl te bieden heeft. Hier vind je graszoden bij de Nederlandse kweker voor een scherpe prijs per vierkante meter. Graszoden kunnen overigens in vrijwel alle maanden van het jaar worden aangelegd, maar niet als het sneeuwt of vriest. Het voorjaar is echter in elk geval een uitstekende periode om een nieuwe grasmat te creëren.

Houd het onkruid bij
Het voorjaar is ook de tijd, waarin het onkruid weer welig gaat tieren op het moment dat de temperaturen stijgen. Het is niet altijd mogelijk om onkruid in graszoden te voorkomen. Als er echter sprake is van sterke graszoden dan krijgt onkruid wel minder kans om zich te nestelen en te groeien. Mocht er onverhoopt toch onkruid groeien, pak dan de grasmaaier om niet alleen het gras netjes, maar ook het onkruid een kopje kleiner te maken. Als er sprake is van klaverblad tussen de graszoden kun je het beste met de hand te werk gaan.

Google+