Tuintrend Be Happy Garden Tuin

Tuintrend Be Happy!

Tuinontwerp Natuurlijke Tuin

Tuintrend - Tuinontwerp Be Happy Garden - Natuurlijke Tuin met Landelijke Tuinaccessoires & Stoere Tuinmeubels . MEER Tuintrends ... (Foto Perscentrum Tuinen  op DroomHome.nl)

Be happy garden: klein geluk

Een verzameling insectenhotels en nestkastjes staat symbool voor de Be happy garden. In deze natuurlijke tuin is voor iedereen plaats. Het kleine geluk ligt er voor het oprapen. Geniet van de vlinders die boven de borders fladderen.

Kijk naar de kinderen die opgaan in hun spel. Wandel over de met boomschors verharde paden – voel het contact met de aarde – en stook een vuurtje om samen broodjes te bakken. Het zijn de elementen aarde, water, vuur en lucht die in deze tuin voor een bijna paradijselijke ervaring zorgen.

Tuintrend - Tuinontwerp Be Happy Garden - Natuurlijke Tuin met een Stoere Boomstam Tuintafel, Krukken, Stolpen en Planten Tuindecoratie . MEER ... (Foto Perscentrum Tuinen  op DroomHome.nl)

Be happy garden - de natuurlijke tuin

De Be Happy Garden gaat nog een stap verder in natuurlijkheid. Het beleven van klein geluk staat centraal in deze natuurlijke, fantasierijke tuin. De vier elementen – aarde, water, vuur en lucht – zorgen voor een harmonieuze, bijna paradijselijke beleving. Door de zichtbare aarde tussen de planten in de border krijg je bijvoorbeeld zin om met je handen in de aarde te wroeten. De paden zijn half verhard met boomschorssnippers, waardoor het contact met de aarde voelbaar is.

Tuintrend - Tuinontwerp Be Happy Garden - Natuurlijke Tuin met Nestkastjes en Bomen & Wilgen Tuindecoratie . MEER ... (Foto Perscentrum Tuinen  op DroomHome.nl)

Sfeervolle Tuindecoratie

Lucht komt vanzelf aanwaaien – vang het eens onder een glazen stolp. Vuur en water zijn vertegenwoordigd in de vorm van een vuurplek en decoratieve vazen met water en waterplanten.

Het kleurenpalet van de Be Happy Garden is puur natuur: lichte en donkere groentinten, natuurlijke bruintinten en rustgevend wit. Blauwpaars en geelgroen worden toegepast als accentkleuren. De gebruikte materialen hebben een robuuste, natuurlijke uitstraling en een interessante structuur.

Tuintrend - Tuinontwerp Be Happy Garden - Natuurlijke Tuin met Groene Tuinplanten en Glazen Potten & Verweerde Plantenbakken . MEER ... (Foto Perscentrum Tuinen  op DroomHome.nl)

De borders in de Be happy garden staan vol met veel verschillende planten, waaronder schaduwplanten die de tuin een bosachtige uitstraling geven. Her en der kom je groepjes bloeiende planten tegen.

De bloemetjes zijn klein en hebben een ongecultiveerde uitstraling. Uit alles blijkt: de natuur is een bron van inspiratie!

Be Happy! Planten

De beleving van de natuur staat centraal in de Be Happy Garden. Dat zie je terug in de rijke, gevarieerde beplanting. Op schaduwrijke plekken krijgt de tuin een bosachtige uitstraling door de toepassing van (half)schaduwplanten, zoals de wintergroene Epimedium (Elfenbloem). Op onverwachte plekken duiken groepjes bloeiende planten op. De bloemen zijn klein en hebben een natuurlijk karakter, zoals Astrantia major 'Shaggy' (Zeeuws knoopje). Een boom mag in de Be Happy Garden ook niet ontbreken. Voor de kleine tuin is de Prunus serrula (Sierkers) een goede keuze. Deze boom heeft elk seizoen zijn charme: van de bloesem in het voorjaar tot de bijzondere bast, die in de winter prachtig tot zijn recht komt.

Tuintrend - Tuinontwerp Be Happy Garden - Natuurlijke Tuin met Tuinplanten: Astrantia, Allium & Campanula . MEER ... (Foto Perscentrum Tuinen  op DroomHome.nl)

Plantenselectie Be happy:

  • Element
  • Astrantia major 'Shaggy' (Zeeuws knoopje)
  • Campanula lat. macrantha Corydalis (Helmbloem)
  • Epimedium perralchicum 'Fröhnleiten' (Elfenbloem)
  • Prunus serrula (Sierkers) Rodgersia henrici (Schout bij nacht)

Be Happy Garden Tuintype

De Be Happy Garden is op het lijf geschreven van het zogenoemde gele tuintype. Deze tuinbezitters zien de tuin als een buitenkamer. Zij houden niet van urenlang tuinieren; de tuin is een plek waar wordt geleefd en gespeeld. Bron: Perscentrum Tuinen

Google+