Tuintrends | Tuinontwerp Sobriety!

 Tuintrend Sobriety

Sobriety: Duidelijk & Overzichtelijk

Een overzichtelijke buitenruimte waarin je helemaal tot rust kan komen. De tuintrend Sobriety staat voor focus.
Tuintrend - Tuinontwerp Sobriety (Foto ColourYourLife.nl op DroomHome.nl)
De tuintrend Sobriety staat voor focus. Alle elementen in de tuin staan in dienst van één centraal thema, bijvoorbeeld ‘structuur’

In de tuin worden niet tien verschillende ideeën verwezenlijkt, maar één krachtig idee. De focus ligt bijvoorbeeld op het thema ‘structuur’, maar het kan ook iets heel anders zijn.

Als er maar een focus is op een centraal thema. Alle elementen in de tuin staan in dienst van dat thema – van de vormgeving tot de meubels.

Tuintrend - Tuinontwerp Sobriety - Rustige Tuinaccessoires & Tuinplant Hamamelis x Intermedia Aphrodite LEES MEER... (Foto ColourYourLife.nl op DroomHome.nl)
Zowel de accessoires als de beplanting hebben structuren die doen denken aan origami – zelfs de blaadjes van de Hedera.

Bij deze trend passen krachtige vormen en natuurlijke materialen, maar als de functie erom vraagt worden ook hoogwaardige kunststoffen gebruikt. De meubels zijn altijd comfortabel en zorgen voor een geborgen gevoel.

Dat wordt nog eens versterkt door de natuurlijke beplanting die vanzelfsprekend naadloos aansluit op het centrale thema van de tuin.

Sobriety: Focus Geeft Rust

Het is heerlijk ontspannen in een tuin zonder franje. Focus is het idee achter de trend Sobriety; focus op het belangrijkste thema in de tuin. De keuze voor een thema is heel persoonlijk, bijvoorbeeld structuur, water, beschutting of vrijheid.

Tuintrend - Tuinontwerp Sobriety - Tuintafel Accessoires met o.a. Piet Hein Eek Fair Trade Original Schaal (Foto ColourYourLife.nl op DroomHome.nl)
De gebruikte materialen hebben interessante ritmische structuren die ook in de planten zijn terug te vinden.

Focus betekent ook kiezen voor heldere lijnen en vormen. Daardoor ontstaat een overzichtelijke buitenruimte waarin je helemaal tot rust komt.

De zorgvuldig geselecteerde planten dragen daar zeker aan bij. Neem plaats in een comfortabele design stoel en ervaar het weldadige effect.

Tuintrend - Tuinontwerp Sobriety - Design Tuinstoel met Tuinplant Gunnera LEES MEER... (Foto ColourYourLife.nl op DroomHome.nl)
Wil je ontspannen na een drukke dag? Natuurlijke materialen en structuren zorgen voor een rustgevende sfeer.

Bron: ColourYourLife.nl


Google+