Tuintrends 2012 | Tuintypes Voor Trendy Tuinieren!

Tuintrends 2012 - Tuin Als Groene Vrijplaats

Tuintypes Voor Trendy Tuinieren!

Tuintrends 2012 - Tuintypes voor Trendy Tuinieren - Tuin als Groene Vrijplaats (Foto Colour Your Life op DroomHome.nl)

Het is weer tijd om naar buiten te gaan en met een frisse blik naar de tuin te kijken. Wat zijn uw plannen voor het komende tuinseizoen? Laat u inspireren door de trends voor 2012: Warm Embrace, Utility en Sobriety.

De tuintrends zijn natuurlijker dan ooit. Je kunt de natuur in de tuin zien, voelen, horen, ruiken én proeven. Die intense natuurbeleving werkt als een warm, ontspannend bad.

Het geeft energie om mee te doen met alle nieuwe ontwikkelingen, maar het is ook heerlijk om alles even los te kunnen laten. Daarvoor creëren we ons eigen stukje natuur; een groene vrijplaats waar je jezelf mag zijn.

Tuintrends 2012 - Tuintypes voor Trendy Tuinieren - Tuinplanten & Tuinaccessoires (Foto Colour Your Life op DroomHome.nl)Groen & Onderhoudsvriendelijk

Door de toepassing van veel groen is de tuin een prettige plek om je even terug te trekken. En tegelijk moet het onderhoud eigenlijk niet te veel tijd kosten. En dat kan: met een goede keuze voor beplanting en andere materialen is het mogelijk om een groene, makkelijk te onderhouden tuin te creëren.

Hout, Bakstenen & Gevlochten Riet

De inrichting van de tuin neigt steeds meer naar gezellig. Er wordt niet gekozen voor één materiaal, maar voor een combinatie van verschillende natuurlijke materialen, bijvoorbeeld oud hout, ruwe bakstenen en gevlochten riet.

Die diversiteit zorgt voor een geborgen, warm gevoel. Zelfs als je alleen in de tuin bent, voel je je niet verloren.

Tuintypes

Al deze ontwikkelingen zijn terug te zien in de tuintrends Warm Embrace, Utility en Sobriety. Om het u makkelijk te maken is elke tuintrend verbonden aan een tuintype:
  • Warm Embrace is op het lijf geschreven van het blauwgroene tuintype (houdt van tuinieren en ziet de tuin als visitekaartje).
  • Utility spreekt het gele tuintype aan (ziet de tuin als een gezellige buitenkamer waarin geleefd mag worden).
  • Sobriety is de trend voor het zogenoemde blauwe tuintype (wil zich graag onderscheiden met een designtuin).

Warm Embrace 

Hoge, gemetselde muren omsluiten de buitenruimte, waardoor je je in een middeleeuwse kloostertuin waant. Dat is de trend Warm Embrace. Laat de buitenwereld voor wat het is. LEES MEER...


Utility 

Een oude plank met wielen functioneert als tuintafel. De stoelen lijken zelf in elkaar gezet. Voor de verlichting is een bouwlamp opgehangen. De trend Utility is stoer en ongedwongen. LEES MEER...


Sobriety 

Het is heerlijk ontspannen in een tuin zonder franje. Focus is het idee achter de tuintrend Sobriety. Thema keuze is heel persoonlijk, bijvoorbeeld structuur, water, beschutting of vrijheid. MEER


Google+