Tuinhuis Kopen? Eerst Deze 5 Tips Nalopen!

Tuinhuis Kopen? Eerst Deze 5 Tips Nalopen!

Vijf Belangrijke Tuinhuis Kopen Tips – met Schommelstoel (Foto Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Als je gaat nadenken over het kopen van een tuinhuis stel jezelf dan eerst de vraag: Wat wil ik eigenlijk allemaal kunnen doen met mijn tuinhuisje? Een tuinhuis krijgt meestal meerdere functies zoals opbergruimte voor huisraad, tuinspullen en gereedschap, maar ook om heerlijk in te kunnen klussen en hobbyen. Nog meer lol heb je aan de tuinhuis met een overkapping waaronder je heerlijk kunt genieten van lange avonden buiten. Hieronder volgen 5 belangrijke tips die je echt moet lezen voordat je een tuinhuis gaat kopen. Succes!

1 - Prijs Kwaliteit Verhouding Tuinhuis
Staar je niet blind op de prijs van een tuinhuisje. Soms heb je voor niet veel geld meer, een betere kwaliteit blokhut.
Bij Blokhutwereld.nl houden ze van kwaliteit, mooie tuinhuizen én je krijgt waar voor je geld! Ook kan Blokhutwereld, door maatwerk, het tuinhuisje in alle maten leveren en werken ze met alleen de beste materialen.

2 - Tuinhuis en Woning Ontwerp
Naast dat een tuinhuis een geweldige opslag is voor o.a. tuinmeubelen met kussens, fietsen etc., is het belangrijk dat het ontwerp van de tuinhuis goed aansluit bij het ontwerp en interieurstijl van de ‘grote’ woning. Bij een strakke moderne woning doet een rustiek ogende blokhut afbreuk, eigenlijk aan beide.

Vijf Belangrijke Tuinhuis Kopen Tips – Overkapping met Loungeset (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

3 - Het Tuinhuis Passend in de Omgeving
Laat het nieuwe tuinhuis, als een natuurlijk geheel, overgaan in de tuin. Zet de groene vingers aan het werk en poot vaste planten rondom het tuinhuis. Het grote voordeel van een tuinhuisje met overkapping is dat je van de ruimte onder de overkapping een geweldige loungeplek kunt maken, waar je nog vele maanden beschut buiten kunt zitten. Lekker met de heater aan!

4 - De Grootte van het Tuinhuisje
Bij het bepalen van de grootte van het tuinhuis is niet alleen het aantal benodigde meters belangrijk bij de vraag of het gaat passen in de tuin en haar design, maar ook hoe groot de deur moet  zijn zodat alle tuinspullen en gereedschap er ook daadwerkelijk door heen kunnen. Is er nog uitbreiding in het gezin te verwachten, houdt dan alvast rekening met ruimte voor een extra fiets en speelgoed.

Vijf Belangrijke Tuinhuis Kopen Tips (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

5 - Verplichte Vergunningen
Voordat je overgaat tot het kopen en plaatsen van een blokhut check eerst of er misschien een bouwvergunning nodig is van de gemeente. De eisen voor het plaatsen van een tuinhuis kunnen per gemeente verschillen.

Google+