5 Tips voor het Creëren van Sfeer in de Tuin met Tuinmeubelen

5 Tips voor het Creëren van Sfeer in de Tuin met Tuinmeubelen

 5 Tips voor het creëren van sfeer in de tuin met tuinmeubelen - Wicker tuinset met wicker tuinstoelen en tuintafel. (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Als het weer het maar enigszins toelaat vind je ons Hollanders terug in de tuin. We willen de eerste zonnestralen oppikken, heerlijk zittend met een kop koffie of thee in de hand. Na het lezen van de volgende 5 tips weet je precies wat te doen met de tuinmeubelen en creëer zo de perfecte sfeer voor jouw tuinbezoekers!

1 - Focuspunt in de tuin
Maak een focuspunt, een plek in de tuin dat het middelpunt wordt van de buitenruimte. Dit wordt het hart van de tuin en de gezellige ontmoetingsplaats waar de tuinset een zeer belangrijke rol in speelt. Of dit nu de zithoek of eettafel met dining stoelen is: de rest van de tuininrichting wordt afgeleid van dit speciale plekje.

5 Tips voor het creëren van sfeer in de tuin met tuinmeubelen - Aluminium tuinset Corboda net Windsor teak tafel van Garden Collections. (Foto Garden Collections  op DroomHome.nl)

2 - Doel van de buiten zithoek
Wat voor tuintype ben je en wat wil je precies doen met de zithoek en eetplek buiten? Past een formele opstelling van symmetrische tuinmeubelen bij jou en jouw huis of meer een casual arrangement van tuinmeubilair als loungebanken of kunststof tuinstoelen in vrolijke kleuren? Bij een woning in de landelijke woonstijl zijn de wicker tuinstoelen met hocker en dikke kussens niet te missen tuinmeubelen. Aluminium tuinsets geven de buitenruimte daarentegen een moderne look. Even een praktisch puntje: aluminium tuinstoelen zijn licht in gewicht en kunnen het hele jaar buiten blijven staan.

3 - Meerdere zitplekjes
Naast het centrale punt met de belangrijkste tuinset kun je ook op meerdere plaatsen heerlijke ligstoelen zetten om lekker even op bij te komen. In plaats van een groot (te open) terras verdeel je de ruimte zo in verschillende sfeervolle plekjes met vermaak.

5 Tips voor het creëren van sfeer in de tuin met tuinmeubelen - Kunststof tuinset Box in kleur rood met Matterhorn teak tafel van Domani Furniture. (Foto Domani Furniture  op DroomHome.nl)

4 - Decoreer met tuinaccessoires
De entertainment plekjes op het terras kun je afbakenen door mooie buitenkleden neer te leggen. Ga voor goedgevulde tuinstoelkussens die naast, dat ze perfect passen bij de tuininterieur-stijl, ook tegen een stootje kunnen. Leg ze met slecht weer in ieder geval binnen in de garage of tuinhuis, want anders is het mooie er wel af volgend buitenseizoen. De ontwikkeling van ledverlichting zit in een treinvaart. Zo ook voor in de tuin. Er zijn prachtige buitenlampen die, naast als led tuinverlichting, ook fantastisch binnen in de woonkamer zouden kunnen staan.

5 - Reorganiseer met tuinsets
Het fijne van tuinsets is, is dat ze los staan en je ze telkens anders kunt neerzetten en de opstelling kunt aanpassen naar het te houden ‘evenement’ (van etentje tot chillen op lange zomeravonden) of seizoen. Moet je ook eens doen: nodig een groep vrienden uit voor een winter-barbecue. Gezellig met glühwein!

Google+