Design Tuinmeubelen | De Tuin als Buitenkamer!

De Tuin als Buitenkamer

Design Klassiekers voor in de Tuin

Design Tuinmeubelen - De Tuin als Buitenkamer - Design Klassiekers: Cassina Le Corbusier LC1 Outdoor Chair - Meer Tuinmeubelen... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)
Ons verlangen naar een buitenleven, dichtbij de natuur, groeit met de toenemende warmte. Het interieur krijgt eerst een voorjaars-make over: fris, licht en natuurlijk is het devies. Daarna nemen we de tuin onderhanden.

Deze wordt daarbij steeds meer opgevat als ‘buitenkamer’. Plastic tuinstoelen? Welnee! Design klassiekers sieren deze zomer de tuin!

Nu hopen dat die beruchte Nederlandse zomer doorzet.

Buiten Design

Steeds meer merken presenteren een buitencollectie die gezien mag worden. Buitenmeubelen zijn geen ondergeschoven kindjes meer: we verlangen buiten naar hetzelfde comfort én stijl als binnenshuis. Dus waarom geen designklassiekers voor buiten? Ze hebben hun schoonheid en functionaliteit al bewezen en zijn immer populair. Door de toepassing van nieuwe materialen worden ze voorbereid op de buitenlucht. Daarnaast is “Speels” een belangrijk signalement voor een trendy tuin deze zomer. Lui liggen zonnebaden is passé. We bouwen ‘hutjes’ buiten en we schommelen erop los. Want schommelen is het nieuwe loungen!

Tijdloos Tuinmeubilair

Voor het eerst kan je deze zomer genieten van prachtige designklassiekers in de tuin, geproduceerd door Cassina. De moderne meesterwerken van Le Corbusier, Pierre Jeanneret en Charlotte Perriand kregen een nieuw jasje voor buiten. Deze ontwerpen doorstaan nu dus niet alleen met hun tijdloze design, maar ook door hun vocht- en hittebestendige materialen de tand des tijds.  De LC1 Outdoor Armchair van Le Corbusier werd onlangs bekroond met de Wallpaper Design Award 2012. www.cassina.com

Design Tuinmeubelen - De Tuin als Buitenkamer - Design Klassiekers: Dedon Swing Schommelbank & Dedon Schommel Lounge Stoel - Meer Tuinmeubelen... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Schommellounge

De schommel/lounge stoel Fedro van Lorenza Bozzoli voor Dedon zit niet alleen lekker maar ziet er ook erg zomers uit. Hij werd dit jaar gepresenteerd in Milaan en is (helaas) pas in 2013 verkrijgbaar. www.dedon.de

Speelse Schommelbank

Splinternieuw is de SWING (Dondolo in het Italiaans), een ontwerp van de Nederlandse Edward Van Vliet voor Italiaans merk Paola Lenti. De SWING werd gepresenteerd tijdens Salone del Mobile in Milaan.

Deze speelse maar stijlvolle schommelbank is gemaakt van Sassafras hout en hangt aan stalen kabels die bedekt zijn met het gevlochten touw dat zo typisch is voor Paola Lenti. www.paolalenti.it

Design Tuinmeubelen - De Tuin als Buitenkamer - Design Klassiekers: Patricia Urquiola Kettal Cottage Hut & Kwantum Schommelstoel  - Meer Tuinmeubelen... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Nestje

Het is een kruising tussen een ‘nestje’, stoel en schommel, dit buitenmeubel van Kwantum. Een lekker plekje, helemaal voor jezelf. www.kwantum.nl

Charmante hut

Patricia Urquiola ontwierp voor het Spaanse merk Kettal “Cottage”: een charmante buitenplekje om te relaxen, een boek te lezen en van de buitenlucht te genieten. www.kettal.es

Design Tuinmeubelen - De Tuin als Buitenkamer - Design Klassiekers: Tim Kerp Sight Loungebed Nest - Meer Tuinmeubelen... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Oh, What a Sight!

De Duitse designer Tim Kerp ontwierp de SIGHT: een innovatief stuk balkonmeubilair dat een beetje doet denken aan een broedkorf voor eenden. Zijn bedoeling was een plek te creëren waar stedelingen uit de zon van hun balkon kunnen genieten, afgesloten van de drukte van de stad. Het gat richt zich op “the bright side of life”: de lucht en het zonlicht. De SIGHT kan verplaatst worden zodat het gat meer of minder naar boven is gericht. Met zijn ontwerp won Tim Kerp de award voor de “Garden Goes Balcony Contest”. www.tim-kerp.de

Design Tuinmeubelen - De Tuin als Buitenkamer - Design Klassiekers: Driade 56 h Rocking Chair & 36 h Easy Chair - Meer Tuinmeubelen... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Buitentroon

Voor Driade ontwierp Fabio Novembre twee tronen voor buiten: de 56 h Rocking chair en de 36 h Easy chair. Op de ene kan je schommelen, op de andere relaxen. Beide stoelen zijn gemaakt van geweven plastic.

De namen verwijzen naar de arbeidsuren die de ambachtsmannen in het weven hebben gestoken.www.driade.com

Design Tuinmeubelen - De Tuin als Buitenkamer - Design Klassiekers: Driade Rimini Ligbedden & Bedbanken - Meer Tuinmeubelen... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Rood, Wit, Blauw

Zijn die schommelstoelen en ‘hutten’ jou teveel van het goede? Eenvoudige maar mooie ligbedden zijn er natuurlijk ook. Driade introduceerde de Rimini collectie, met verschillende buitenbanken en ligbedden in de kleuren rood, wit en blauw! Het EK vanaf je ligbed bekijken misschien? www.driade.com

Design Tuinmeubelen - De Tuin als Buitenkamer - Design Klassiekers: Dedon City Camp Lounge & Tuinmeubel - Meer Tuinmeubelen... (Foto Perscentrum Wonen  op DroomHome.nl)

Ontspannen als een Ontdekkingsreiziger

Geïnspireerd op de kampen van vroegere ontdekkingsreizigers, ontwikkelde Dedon de CITY CAMP. Het is een alles-in-één buitenruimte voor moderne nomaden. Waar je ook bent – op het strand, in de woestijn of op een stads dakterras – de CITY CAMP is een ideaal toevluchtsoord, om te eten, drinken, relaxen en te slapen. Nieuw geïntroduceerd is de CITY CAMP Garden Swing, waarin je kan schommelen. www.dedon.de

Door: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen


Google+