Een Wicker Loungeset, de Voor en Nadelen Ervan

Een Wicker Loungeset, de Voor en Nadelen Ervan

Tuinmeubelen tips: De voordelen en nadelen van een wicker loungeset (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Je eigen plekje buiten dankzij een prachtige wicker loungeset
Weet je wat een wicker loungeset aan je tuin toevoegt? Wil je optimaal genieten van de lange zomerse dagen en avonden? En ontspannen een drankje drinken in de zon, op je balkon of in je tuin? Kijk dan eens naar een wicker loungeset. Dat is een set van all weather tuinmeubels met hoog comfort. Daarmee beleef je buiten wonen pas echt. Een moderne loungeset is de blikvanger van je tuin en heeft een typische, exclusieve stijl. De meubels in de set zijn gemaakt om optimaal te ontspannen. Gebruik je set om in te lezen, TV te kijken of te slapen. Hij is ook geschikt voor een barbecue of tuinfeestje, en kan de zon, regen, kinderen en huisdieren prima aan. Kies verschillende mooie designs: er zijn tuinsets met een landelijke look, een strak modern design en een levenslustig bohemien stijl. 

Een wicker loungeset, of toch liever metaal of hout?
Het is goed mogelijk om de stijl van je woning terug te laten komen in je loungeset. Er zijn veel spannende en aantrekkelijke ontwerpen verkrijgbaar. Sommige zijn strak, met egale kleuren en een moderne look. Andere grijpen terug op het landleven van vroeger en zijn gevlochten van wicker. Zo’n wicker loungeset heeft knusse vintage kussens en biedt extra comfort, zodat je je op het erf van een oude boerenstee waant. Te ouderwetse voor jouw smaak? Kijk dan naar een loungeset met Scandische vormgeving, waar zachte tinten, prachtig blank houtwerk en praktische meubelen bijhoren. En zo zijn er meer stijlen, waar er ongetwijfeld één tussenzit die helemaal beantwoordt aan jouw wensen. Dat is belangrijk, want een loungeset is het centrale object in je tuin, en de plek waar jij je thuis voelt.

Tuinmeubelen tips: De voordelen en nadelen van een wicker loungeset (Foto Pixabay.com, DokaRyan  op DroomHome.nl)

Extra meubels en accessoires – kies zelf
Als je een wicker loungeset kiest, kan je een hele set kopen, maar ook individuele meubels, kussens en andere onderdelen. Misschien vind je dat wel veel leuker dan een standaard set. Je kan kussens met afwijkende kleuren bestellen, of een tafel die van een ander materiaal gemaakt is dan de banken. En welke onderdelen zijn er nog meer om uit te kiezen? Voeg een zitzak toe voor maximaal comfort. Wat hij in strakke vormen tekort komt maakt hij goed door zijn perfecte zitgenot. De inhoud van de zak vormt zich naar je lichaam, waardoor je aan alle kanten ondersteund wordt. Een fauteuil is traditioneler en ziet er netter uit. In deze reuzenstoel kan je ontspannen met een drankje na een lange dag werken, terwijl je de zon ziet ondergaan. Ook na zonsondergang kan je in de loungeset blijven, als het weer dat toelaat: een loungebed is een extra luxe toevoeging voor mensen die graag liggen, zonnen of een dutje doen omringd door de natuur en de geluiden van buiten. Zachte woondekens, handige bijschuifelementen en een dozijn kussentjes maken een verblijf in je loungeset onweerstaanbaar.

De beste keuze voor een loungeset maken
Er zijn verschillen in kwaliteit tussen de verschillende loungesets op de markt. Meestal hangt die samen met de prijs. Maar over het algemeen kan elke loungeset jarenlang meegaan zonder slijtage, verwering of beschadigingen door het gebruik. De dragende delen van een set kunnen in veel mooie uitvoeringen besteld worden. Op dit moment is een wicker loungeset, met een vlechtwerk van strengen van de rotanpalm, ontzettend gewild. En ook hout, met blanke of geleefde look, blijft één van de meest gebruikte materialen voor loungesets. Kies je liever voor een materiaal dat recht, modern en praktisch is, en gegarandeerd nooit gaat rotten of schimmelen? Er zijn ook sets van aluminium, kunststof en zelfs beton verkrijgbaar. De keuze tussen al deze uitvoeringen hangt dus volledig af van jouw stijl en smaak. 

Google+