Luxe outdoor daybed The Flying Dishman

Luxe lounge eiland The Flying Dishman

The Flying Dishman – outdoor daybed van gerecycled plastic, design Joep van Lieshout (Foto Weltevree  op DroomHome.nl)

The Flying Dishman is het resultaat van een unieke samenwerking van Weltevree met de Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout. Met een cirkelvormig ontwerp biedt deze outdoor daybed een uniek 360 graden uitzicht en is de ideale plek om te ontspannen. Maar het luxe lounge-eiland kreeg zijn naam niet zonder reden. Dus, wat is het verhaal en de visie achter de Flying Dishman?

De mythe van De Vliegende Hollander

De naam van de Vliegende Dishman verwijst naar de mythe van de Vliegende Hollander: een spookschip dat gedwongen werd om voor altijd de zeven zeeën te bevaren. Joep legt uit hoe deze mythe van het eeuwig reizende schip raakt aan belangrijke milieuthema's: "De voortdurende reis onderstreept de continue cirkel van recycling: het huidige lot van de oceaan en de tegenspraak tussen plastic soep en duurzaamheid en ecologische rampen."

The Flying Dishman – outdoor lounge eiland van gerecycled plastic met kussens, design Joep van Lieshout (Foto Weltevree  op DroomHome.nl)

Duurzaamheid is een belangrijk aspect van onze missie. Daarom is de buitenbedbank gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede afvalcontainers. Bovendien geeft dit het letterlijke circulaire ontwerp een circulaire betekenis in termen van economie en milieu.

De afvalcontainers zijn afkomstig van de recyclingfabriek Van Werven, waar ze gesorteerd, schoongemaakt en grof gemalen worden. De moffelcontainers worden in onze fabriek tot een fijn poeder verwerkt om het een geschikt materiaal voor de Flying Dishman te maken. Een groot voordeel voor dit materiaal is dat het bestand is tegen de dagelijkse weersomstandigheden en dat het vrijwel onderhoudsvrij is. Bron: Weltevree.eu 

Google+