Teak Tuinmeubelen in de Tuin

Teak Tuinmeubelen in de Tuin

Teak Tuinmeubelen Trends : Teak Hout Tuinstoelen en Tafel (Foto Pixabay  op DroomHome.nl)
Met hun robuuste uiterlijk en natuurlijke look zijn ze een favoriet in vele tuinen: teak houten tuinmeubelen.

Dit type tuinmeubels zijn met name zo geliefd vanwege de duurzaamheid en het feit dat ze haast bij iedere tuinstijl passen. Of je nu van modern of klassiek houdt, teak combineert in beide gevallen goed.

Toch zal je bij een teak set merken dat de weerselementen het hout doen veranderen of aantasten. Daarom is het slim om je te verdiepen in de onderhoud die teak houten tuinmeubelen nodig heeft. Hierdoor geniet je nog langer van je mooie tuinset. Teak is een houtsoort afkomstig uit Zuidoost-Azie. De beste kwaliteit komt uit Oost-Java. Hier werd het hout gebruikt in oude traditionele huizen.

Later is men teak hout ook gaan toepassen in de scheepsbouw (denk aan jachten) en voor meubelen voor binnen en buiten. Omdat teak een natuurlijk materiaal is kunnen er in de loop der tijd scheurtjes ontstaan. Dit is in principe heel normaal, en zorgt ook voor de geliefde robuuste look van teak tuinmeubelen. Ze kunnen in principe het hele jaar door buiten blijven staan.

Tuinmeubelen Trends – Teak Piet Boon Tuinmeubelen in de Tuin! – Teak Houten Tuintafel met Tuinstoelen Set (Foto Piet Boon Tuinmeubelen Pinterest Pin op Casatreschic.blogspot.com Board  op DroomHome.nl)

Piet Boon Tuintafel met Tuinstoelen - Pinterest Casatreschic.blogspot.com

Teak behandelen en beschermen

Wil je je teak tuinmeubelen toch optimaal beschermen, dan is het aan te bevelen om de meubels voor de herfst goed schoon te maken en te behandelen met teakolie of sealer. Doe je dit niet, dan zal je teakhouten tuinset op den duur vergrijzen van goudbruin naar zilvergrijs. Dit is een natuurlijk proces en het tast het hout niet aan. Het is alleen de vraag of jij de zilvergrijze tint mooi vindt of toch de bruine kleur wilt behouden.

Het is wel verstandig om zo nu en dan teak tuinmeubelen te reinigen. Ga daarbij liever niet zelf met chemische schoonmaakmiddelen in de weer! Teak is van nature al vettig hout. Gebruik daarom groene zeep en een lauw warm sopje. Hierbij verkleurt het hout niet. Een andere optie is het schoonmaken met een speciale teak reiniger. Verkrijgbaar bij diverse tuincentra en tuinmeubelzaken.

Google+