Tuinmeubeltrends 2015

Tuinmeubeltrends 2015

Tuinmeubeltrends – Nieuwste Tuin Trends: Tuinmeubelen in Whitewash en Greywash, Plastic Design Tuinmeubels en Nieuwe Stoffen en Dessins voor All Weather Tuinkussens. – MEER Tuin Trends… (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)
Voorjaar. De tuinkriebels steken hun kop weer op dus gaan we weer volop aan de slag in onze tuin.

Een tuin wordt nog mooier als ook de tuinmeubelen perfect passen bij de stijl van onze tuin. Het kan de tuin net dat beetje extra allure geven. Om inspiratie op te doen voor de tuin, hierbij een aantal tips:

De trends van 2015
Ook dit jaar kan je kiezen voor nieuwe stofjes en textiel soorten voor jouw tuinmeubelen. Het geeft jouw meubelen een persoonlijke touch. All weather tuinkussens blijven erg handig omdat je er niet mee hoeft te slepen bij nat weer. Ze kunnen immers tegen ons natte klimaat en drogen vanzelf weer op.

Kleur en materialen
De kleuren in 2015 worden feller dan de afgelopen jaren.De grijstinten worden dit jaar vervangen door heldere kleuren zoals whitewash of greywash. Maar ook pastellen zullen het dit jaar prima doen.Wil je het allemaal nog vrolijker? Ga dan gerust voor de fluor- en signaalkleuren.

Ook zien we een kentering in de materialen van de tuinmeubelen. De mensen zijn op zoek naar zachtere materialen. Dit komt tot uiting in de tuinmeubelen door gebruik te maken van bijvoorbeeld breisels van stoffen die weerbestendig zijn.

Kunststof
Kunststof is dit jaar in opmars. Omdat kunststof een prima kwaliteit biedt voor een mooie prijs, begint de populariteit van kunststof tuinmeubelen weer groter te worden.Uiteraard gaan we ook in kunststof meubelen voor design en niet voor de akelig plastic uitziende meubeltjes die we eerder tegenkwamen in de tuin! Grote voordelen van kunststof zijn het schoonmaakgemak, ze zijn licht en daarbij ook nog weerbestendig.

Loungesets
Loungesets blijven populair, toch gaan we ook hier voor multifunctioneel gemak. Door te kiezen voor halfhoge loungesets zijn ze te gebruiken voor een heerlijk relaxmomentje maar ook om aan te eten.

Teakhout
Toch blijft ook teakhout in trek dit jaar. Niet alleen in de bruintinten, maar ook in whitewash is teakhout een mooie aanwinst voor de tuin! Omdat teakhout natuurlijke oliën en vetten bevat, zijn de meubelen zeker vier seizoenen beschermd tegen weersinvloeden.

Door te spelen met pasteltinten of juist met de fellere kleuren geef je jouw tuin een persoonlijk tintje waar je de hele zomer heerlijk van genieten kan! Of je nu van modern of klassiek houdt, teak combineert in beide gevallen goed.

Bron: www.maatkussens.nl

Google+