Gentiaan - Tuinplant Van De Maand

Gentiaan - Tuinplant Van De Maand Augustus

Gentiaan – Tuinplant van de Maand Augustus – Gentiaan Plant, Vaste Plant voor In Potten of Volle Grond  en Plantverzorging Tips – MEER Tuinplanten Inspiratie...(Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Door zijn intens blauwe kleur en de mooie klokvormige bloemen laat de gentiaan ons wegdromen over alpenweides, de plek waar hij van nature groeit. Het assortiment gentiaan is flink ontwikkeld en er komen witte, roze, blauwe en tweekleurige variëteiten in voor. Een prachtige vaste plant voor in potten of in de volle grond.

Gentiaan
Tuinplant van de Maand augustus: Gentiaan_01Het assortiment gentiaan (Gentiana) valt op door zijn compacte groei en rijke doorbloei. Vanaf juli tot en met oktober staat deze plant te pronken. Vooral de blauwe kleur is bij de gentiaan flink doorontwikkeld, met hemelsblauwe, licht- en donkerblauwe en paarsblauwe variëteiten. Van oorsprong komt de gentiaan uit de bergstreken van het noordelijk halfrond en de Andes.

Verzorging gentiaan
Gentiaan houdt van een plekje in de volle zon tot halfschaduw. Qua grond stelt de plant wel wat bijzondere eisen. Een vochthoudende, beetje schrale grond is belangrijk want dat heeft de plant in het wild ook. Veel soorten vragen ook een kalkhoudende en goed doorlatende grond. Een mengsel van zand, klei, potgrond en steenslag kunt u goed zelf maken voor gentianen in potten. Let er vooral bij vorst op dat de grond niet verzadigd is met water. Dek gentianen dus af, maar zorg er wel voor dat de aarde goed kan doorluchten.

Gentiaan – Tuinplant van de Maand Augustus – Gentiaan Plant, Vaste Plant voor In Potten of Volle Grond in Wit, Roze en Blauw Kleur.(Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Help de gentiaan de winter door
De gentiaan is goed winterhard en zal in de winter bovengronds afsterven en ondergronds in rust blijven. Om de plant gezond en bloeirijk te houden is het belangrijk om hem met rust te laten. Lekker op zijn plekje laten staan dus. Geef in het voorjaar wat plantenmest om de bloei te bevorderen en u heeft jaren plezier van deze bijzondere planten. Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Google+