Haagplanten voor een onderhoudsarme tuin: topkeuzes en tips

Haagplanten voor een onderhoudsarme tuin: topkeuzes en tips

Haagplanten met weinig onderhoud voor beschutting (Foto: 2023852, Pixabay  op DroomHome.nl)

Het is en blijft een klus om de tuin schoon te houden en te onderhouden. Zeker als je graag buiten bent en mensen wilt ontvangen in de zomermaanden. Gelukkig zijn er een aantal manieren om het onderhoud van je tuin zo makkelijk mogelijk te houden. In het artikel een aantal redenen waarom het kiezen voor een haagplant van haagplanten.net de juiste oplossing is en een aantal onderhoudstips.

Haagplanten hebben erg weinig onderhoud nodig en stimuleren een onderhoudsarme tuin

Er is een groot aantal haagplanten waaruit je kunt kiezen. Maar waarom zou je nu juist kiezen voor een haagplant in de tuin? Een haagplant is een plantensoort die weinig onderhoud nodig heeft. Zo vallen de bladeren van bepaalde haagplanten bijna tot niet uit. Ook zijn haagplanten snelle groeiers, wat betekent dat de plant zorgt voor genoeg beschutting in de tuin om op je gemak in de tuin te kunnen zitten zonder je zorgen te hoeven maken dat iedereen zomaar mee kan kijken. De laurierhaag is een goed voorbeeld van een ideale haagplant en winterhard. Wat eigenlijk wil zeggen dat de plant temperaturen aankan tot minus 15 graden Celsius. De laurierhaag heeft weinig water nodig om te overleven, te blijven groeien en zich te ontwikkelen. Vaak is het water wat in de bodem te vinden is al genoeg voor de laurierplant. Hierdoor hoef je er dus niet aan te denken om de haag water te geven.

De laurierhaag: weinig onderhoud, makkelijk te plaatsen en perfect voor het Nederlandse klimaat

De laurierhaag zal dan ook niet zorgen voor overlast met een grote hoeveelheid afvallende bladeren. Dit zorgt ervoor dat je minder onderhoud hebt aan de haag maar ook dat je minder op hoeft te ruimen in je tuin. Ook kan een laurierhaag makkelijk geplaatst worden in plekken waar er minder zon is. Laurier kan ook geplant worden in een groot aantal verschillende bodemsamenstellingen. Doordat de laurierhaag tegen lagere temperaturen kan, zal de plant ook altijd een verzorgde en levendige uitstraling hebben. Laurier hoef je ook niet extra te beschermen tegen de weersomstandigheden, de plant zal zijn blad niet verliezen tijdens de winter en kan tegen een stootje als het gaat om wind en regen.

Met een haag in je tuin zorg je voor beschutting en weinig onderhoud

Zoals al eerder benoemd zorgt een goede haag ook voor de juiste beschutting, zowel voor bijvoorbeeld woonkamer als keuken en tuin.  Door het lage onderhoudsniveau van de laurierhaag kan het zijn dat je binnen korte tijd een sterke, gezonde haag hebt staan die ervoor zorgt dat je weinig onderhoud hebt aan je tuin maar ook aan je planten. De laurierhaag is een redelijk dichtgroeiende haag, wat voor veel beschutting zorgt. Waardoor je ook in de zomer op je gemak en beschut buiten kunt zitten.


Tuinplanten overzicht: alles over tuin & terrasplanten en balkonplanten.

Google+