Kant en Klare Tuinrozen

Kant en Klare Tuinrozen

Kant en klare tuinrozen – Roos Rosa Sirius – MEER Tuinplanten inspiratie (Foto Tantau  op DroomHome.nl)

Rozenspecialist Tantau presenteert vanaf eind mei 2018 kant en klare tuinrozen. Dat is goed nieuws voor tuinbezitters zonder groene vingers. Je hoeft niet meer af te wachten maar kunt direct genieten van bloeiende rozen. Ze zijn ideaal voor zowel tuin als terras. De kant en klare Tantau-rozen kenmerken zich door een hemelse geur en prachtige bloemen. De collectie bestaat uit vier doorbloeiende soorten: ‘Mary Ann’, ‘Nostalgie’, ‘Sirius’ en ‘Lampion’. Behalve dat ze onderling van elkaar verschillen qua kleur en geur, hebben ze een belangrijke overeenkomst: zelfs in het najaar verschijnen er nog bloemen aan de plant. Pluk dus gerust af en toe een roos…!

Kant en klare tuinrozen – Roos voor tuin, terras en balkon Rosa MaryAnn (Foto Tantau  op DroomHome.nl)

Rosa ‘Mary Ann’
De heerlijke geur van Rosa ‘Mary Ann’ doet je direct aan sappige perziken denken. Onder invloed van de zon verandert de kleur van de grote bloemen van dieporanje naar abrikoos. De sterke plant, met mooi donkergroen blad, heeft een hoogte van 70 tot 100 cm.

Kant en klare tuinrozen – Roos voor tuin, terras en balkon Rosa Nostalgie (Foto Tantau  op DroomHome.nl)

Rosa ‘Nostalgie’
De grote bloemen van de roos 'Nostalgie' geuren hemels en de crème-witte bloemblaadjes hebben een decoratief kersenrood randje. De jonge takken hebben een dieproze kleur en het blad verkleurt later naar glanzend donkergroen. Rosa ‘Nostalgie’ wordt zo’n 80 tot 120 cm hoog.

Kant en klare tuinrozen – Roos voor tuin, terras en balkon Rosa Sirius (Foto Tantau  op DroomHome.nl)

Rosa ‘Sirius’
De dubbelbloemige Rosa ‘Sirius’ heeft een abrikooskleurige tint met een zachtgele ondertoon die later verkeurt naar wit. De bloemen groeien in trossen en het blad is donkergroen. De roos, die tussen de 50 en 80 cm hoog is, heeft een bossige groei. Dat maakt de plant heel geschikt in een border met natuurlijke uitstraling, maar ook in potten is ‘Sirius’ een topper.

Kant en klare tuinrozen – Roos voor tuin, terras en balkon Rosa Lampion (Foto Tantau  op DroomHome.nl)

Rosa ‘Lampion’
De roos ‘Lampion’ is een opvallende verschijning met een zachte rozengeur. De diepgele bloemblaadjes hebben aan de zijkanten rood gevlamde accenten en doen daarom aan een lampion denken. De bloemen komen fraai uit tegen het donkergroene, glanzende blad. Rosa ‘Lampion’ heeft een hoogte van 70 tot 100 cm.

Planten
Voor het planten van rozen in de tuin is een eenvoudig stappenplan:

  • Kies een plekje in de volle zon of halfschaduw en vermeng de tuingrond met speciale rozengrond.
  • Maak een (royaal) plantgat, haal de kluit voorzichtig uit het kweekpotje en zet de roos in het plantgat.
  • Vul aan met rozengrond, druk zachtjes aan en geef royaal water.

Zet je de rozen in potten? Dat gaat op nagenoeg dezelfde wijze. Vul de pot met rozengrond en plant de roos. Zorg wel dat overtollig (giet)water eenvoudig kan wegvloeien. Check dus vooraf of er een gat in de bodem van de pot zit en leg daar wat potscherven over. Je kunt natuurlijk ook hydrokorrels gebruiken.

Verzorging
Zorg dat de rozen regelmatig water krijgen en geef in juli wat rozenvoeding voor een uitbundige herbloei. Wanneer je uitgebloeide bloemen wegknipt, ontstaan er nieuwe scheuten met bloemknoppen.

De kant en klare rozen zijn vanaf eind mei onder andere verkrijgbaar bij tuincentra. Verkoopadviesprijs vanaf € 17,99. Meer informatie via Facebook.com/TantauRoses.

Google+