Terrasplant van het Jaar 2019 - Passiebloem

Terrasplant van het Jaar 2019 - de Passiebloem

Terrasplant van het jaar 2019 is de Passiebloem (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Het stralend middelpunt van je terras is deze zomer passiebloem, met sprookjesachtige bloemen en heerlijk groene ranken die met hulp van pijpenkrullen omhoog klimmen.
Er zijn haast geen woorden om de schoonheid van passiebloemen te omschrijven. Kleuren van zinderend tot sereen. Schitterende meeldraden boven een hart vol franje. Bloemen in de vormen van sterren. Heel veel groen blad en grappige spiraaltjes waarmee de ranken zich gretig vastgrijpen aan draden, hekwerk of een pergola. Deze klimmers zijn ideaal om op een kleine oppervlakte veel kleur en plezier te bieden. Passiebloem (wetenschappelijke naam: Passiflora) kan klimmen langs een pergola, paal, muur of schuur en zo het terras een natuurlijke aankleding geven op basis van slechts zijn pot.

Dé plant voor op het terras; deze lente en zomer!

Passie voor puur

De nonchalante, klimmende groeiwijze van passiebloem past goed bij de puur natuur tuintrend die vraagt om een robuuste tikje verwilderde uitstraling. De plant bloeit de hele zomer tot diep in de herfst. Sommige soorten dragen na een mooie warme zomer zelfs eetbare passievruchten. Het enige wat de terrasplant nodig heeft om te gedijen, is een stevige pot, iets om tegenaan te kunnen klimmen en een zonnige plek.

Terrasplant van het jaar 2019: de Passiebloem bloemen en vruchten (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Herkomst

De meeste soorten passiebloem komen uit het tropische en subtropische deel van Noord- en Latijns-Amerika, Azië en Australië. Hier groeien de planten in de bossen en regenwouden waar ze bomen en struiken als steuntje gebruiken om naar het licht te klimmen.

Terrasplant van het jaar 2019: de Passiebloem met Passion Flora verzorgingstips (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Passiebloem verzorgingstips

  • Passiebloem kan zowel volle zon als halfschaduw hebben.
  • Zorg dat de wortels koel staan. Een diepe pot helpt, de aarde afdekken met een dakpan of mooie stenen of schelpen ook.
  • Zorg voor iets waar de plant tegenaan kan klimmen: een stevige gespannen draad, muur, pergola
  • Geef ruim voldoende water (de kluit mag niet uitdrogen), maar zorg voor goede afwatering in de pot.
  • Eens per maand een beetje plantenvoeding helpt de bloei. Bron: Mooiwatplantendoen.nl
Google+