Tuinplanten | Toveren met Tuinhortensia!

Toveren met tuinhortensia

Tuinplanten Magical-Hortensia's

Tuinplanten Magical–Hortensia’s: Toveren met Tuinhortensia’s! – Hortensia Verzorging Tips – MEER Terras & Tuinplanten… (Foto: Magicalfourseasons.com  op DroomHome.nl)
Een Magical-hortensia kan echt toveren. De vele bloemen veranderen in één jaar zeker drie tot vier keer van kleur.

Dat levert een boeiend schouwspel op in de tuin. De ‘magische’ boerenhortensia heeft sterke takken waardoor de tuinplant minder snel gaat hangen bij stevige of langdurige regenbuien. De hortensia is bovenal mooi en ideaal voor zowel de beginnende als de gevorderde tuinier.

Kleurenspel
Bloemen die in de loop van het seizoen verkleuren, dat is de grote truc van Magical-hortensia’s. Neem de hortensia ‘Magical Revolution’. In het voorjaar zijn de bloemen appeltjesgroen. En dan gebeurt het. De bloemen kleuren in de zomer naar licht roze, naar donker roze en sluiten het tuinseizoen af in het groen met diep rode randjes. Wil je een ander kleurenpalet? Dat kan! Er zijn in totaal tien soorten, stuk voor stuk even mooi en betoverend.

Sterk
Het sterke kleurenspel van de Magical-hortensia komt voort uit jarenlange veredelingsprocessen waarbij de sterke, natuurlijke eigenschappen van verschillende, verkleurende hortensia’s met elkaar werden gekruist. Het is een proces dat zo’n tien jaar duurt, maar het resultaat mag er zijn! Naast de magie van de verkleurende bloemen heeft de Magical-hortensia meer goede eigenschappen. Op de stevige stelen zitten krachtige bloemen die regenbestendig zijn en ook in de felle zon lang mooi blijven. Daarnaast is de bloei extra lang: tot ver in het najaar!

Tuinplanten Magical–Hortensia’s: Toveren met Tuinhortensia’s! – 4 Kleuren Hortensia in 1 Jaar (Foto: Magicalfourseasons.com  op DroomHome.nl)

Aan de slag
Wat betreft standplaats is een Magical-hortensia niet kieskeurig. Het voorjaar is de beste tijd om te planten en dat gaat zeer eenvoudig. Graaf een gat en vul dit met speciale potgrond voor hortensia’s of universele potgrond. Zet de hortensia in het gat, druk de grond aan en geef water. Hortensia’s houden van voldoende vocht, dus geef zeker in droge tijden regelmatig water. Tijdens de zomermaanden af en toe verwennen met plantenvoeding resulteert in een extra rijke en lange bloei. Magical-hortensia’s zijn vorstbestendig. Meer informatie: Magicalfourseasons.com

Google+