Welke Haagplant Past Bij Jouw Tuin?

Welke Haagplant Past Bij Jouw Tuin?

Welke Haagplant Past Het Beste Bij Jouw Tuin? – Conifeer Thuja Brabant als Groenblijvende Haagplant (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Start je met een lege vlakte die de geweldige tuin van de nieuwbouwwoning moet worden of gooi je de bestaande tuin helemaal op de schop, dan begin je bij het ontwerp van de tuin met de afscheiding. Het plaatsen van haagplanten is een mooie groene oplossing om tuin en erf te ontsluiten op een natuurlijke en vriendelijk ogende manier.

Haagplanten Voorkeur Categorieën
De meest voorkomende haagplanten gebruikt als erfafscheiding in onze Hollandse tuinen zijn de laurier en coniferen, gevolgd door Taxus, Portugese Laurier en Beukenhaag. Het hangt helemaal af van de beoogde stijl van de tuin en hoe snel de afscheiding dicht moet groeien, welke haagplant het meest geschikt is.

- Haagplanten Met Een Luxe Uitstraling
De Taxushaag en Portugese Laurier staan bekend als chique planten voor een haag met een luxere uitstraling. Deze haagplanten zijn smaller en fijner van vorm en groeien zo’n 20 cm per jaar. Doordat de Taxushaag en Portugese Laurier langzamer groeien en duurder zijn in aanschaf, komen deze planten minder voor in onze voor- en achtertuinen. Trouwens, als we het over de ‘taxushaag’ hebben dan praten we meestal over de meest populaire van Nederland Taxus-soort Taxus Baccata. De Taxus Baccata is een het hele jaar groenblijvende en goed te snoeien haagplant.

Welke Haagplant Past Het Beste Bij Jouw Tuin? – Laurier Laurus Nobilis als Groenblijvende Haagplant (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

- Haagplanten Voor Een Laag Budget En Makkelijk In Onderhoud
De Laurier en Conifeer staan bekend als sneller groeiende haagplanten en zijn goedkoop verkrijgbaar voor een vrij laag budget. Laurier kan wel tot 40 cm per jaar groeien. Zowel de Conifeer als de Laurier zijn groenblijvend in de winter en hebben een vollere eigenschap waardoor de dichtgroeiende haag voor extra privacy zorgt als je buiten zit in de tuin. De Conifeer is makkelijk in onderhoud. Door de haagconifeer 1/2x per jaar te knippen is het snoeien een eenvoudige klus.

Er zijn 2 soorten Beukenhaag: een beuk met rode en een beuk met groene bladeren. De beuken-bladeren zijn smal en niet groenblijvend, maar ze houden wel hun blad in de winter. Deze haag is ook minder dicht en in de winter kun je er doorheen kijken. Bij oude statige panden zie je vaak Beukenhaag als natuurlijke tuinafscheiding.

Kijk op Onlinegroen.nl voor meer haagplanten informatie en groene inspiratie met 2 jaar lang 100% aankoopgarantie!

Google+