Zomerbollen Op Pot - Tuinplant Van De Maand

Zomerbollen Op Pot - Tuinplant Van De Maand Juli

Zomerbollen op Pot – Tuinplant van de Maand Juli met Zantedeschia, Lelie en Ornithogalum en Plantverzorging Tips – MEER Balkon, Terras & Tuinplanten…(Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Wist u dat ook in de zomer bloembollen-op-pot worden verkocht? Ze brengen een terras in een instant zonnige sfeer. Als Tuinplant van de Maand juli selecteerden we drie zomerbloeiende bolgewassen-op-pot: Zantedeschia, Lelie en Ornithogalum. Gevarieerd, kleurrijk en imposant.

Zantedeschia, Lelie en Ornithogalum
Tuinplant van de Maand juli: Zomerbollen-op-pot (Zantedeschia, Lelie en Ornithogalum)De Zantedeschia wordt in de volksmond vaak Calla genoemd. Vroeger kenden we eigenlijk alleen de witte Zantedeschia aethiopica. Er zijn inmiddels compactere variëteiten in het wit, oranje, donker paars en geel. De planten hebben vaak een bijzondere bladtekening van zilverkleurige spikkels.

Van de Lelie komen veel oorspronkelijke soorten uit Japan, China en Korea. Opvallend zijn de knoppen op de steel en het blad dat langs de hele steel groeit. De meest voorkomende Lelies hebben grote bloemen die sterk geuren, maar inmiddels zijn er ook vele soorten zonder die sterke geur. Ze vallen op in het geel, oranje, rood, roze en wit. Ook bestaan er tweekleurige Lelies wiens bloemen een extra vlek of spikkel in de kelk hebben.

De Ornithogalum ten slotte, komt u ook wel eens tegen als vogelmelk. De bloem groeit vanuit prachtige bladrozetten aan een bladloze stengel. De drie meest voorkomende soorten zijn 1) Saundersiae, 2) Dubium en 3) Thyrsoides.

Zomerbollen op Pot – Tuinplant van de Maand Juli met Zantedeschia, Lelie en Ornithogalum en Plantverzorging Tips.(Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

1) Saundersiae heeft lange stengels met daaraan een witte bloem. De 2) Dubium is veel korter, vaak maar 10 – 30 cm en komt voor in het oranje en geel. De 3) Thyrsoides heeft witte, samengestelde bloemen in de vorm van een pluim.

Verzorging Zantedeschia, Lelie en Ornithogalum
Zantedeschia, Lelie en Ornithogalum zijn erg gemakkelijke gasten en geven wekenlang plezier. Deze zomerbloeiende bollen gedijen in zowel de schaduw als in de zon. Zorg er wel voor dat de potkluit nooit uitdroogt en bewater dus regelmatig, zeker als de planten in potten of bakken zijn geplant. Geef voor een rijke bloei bovendien een keer per twee weken plantenvoeding. Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Google+