Tuintrend 2017: Emancipatie

Tuintrend 2017: Emancipatie

Tuintrend 2017: Emancipatie – Tuinontwerp en Plantenbakken Vol met Flox, Japanse Anemoon, Daglelie, Beuk en Klimop. MEER Tuin Tips… (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Dé tuintrends van 2017 -Tuinbranche Nederland, branchevereniging VHG en Mooiwatplantendoen.nl presenteren dé tuintrends van 2017.

Ze komen tot leven in de geëmancipeerde, de energieke en de harmonieuze tuin. Elke trendtuin levert een positieve bijdrage aan de biodiversiteit, vogels, bijen, vlinders én houdt rekening met een goede waterhuishouding. De tuinen bieden volop groene inspiratie om zelf aan de slag te gaan. Hier volgt de tuintrend Emancipatie.

Tuintrend Emancipatie

In de geëmancipeerde tuin keren thema’s als integratie en emancipatie terug door alles wat erin staat een gelijke waarde toe te kennen.

Er zijn geen blikvangers of specifieke zichtlijnen en de kleuren zijn gemengd en vriendelijk. Het resulteert in een rustige sfeer waar mannelijke en vrouwelijke elementen met elkaar in evenwicht zijn en iedereen zich prettig voelt.

Tuintrend 2017: Emancipatie – Tuinontwerp en Plantenbakken Vol met Flox, Japanse Anemoon, Daglelie, Beuk en Klimop. (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Wat betreft groen worden sierlijke tuinbloeiers als flox (Phlox), Japanse anemoon en daglelie (Hemerocallis) gecombineerd met een robuuste beuk (Fagus) en klimop (Hedera). Andere plantcombinaties zijn de stoere winterheide met elegante Anemone blanda’s. Bron: Mooiwatplantendoen.nl

Google+