Tuintrend Najaar 2015 - De Nieuwe Wildernis

Tuintrend Najaar 2015 - De Nieuwe Wildernis

Tuintrend Najaar 2015: De Nieuwe Wildernis - MEER Tuin Inspiratie... (Foto Mooiwatplantendoen.nl  op DroomHome.nl)

Hou je van lekker buiten zijn, van vogels, vlinders en bezige bijtjes en een niet aangeharkte tuin? Dan is de ‘nieuwe wildernis’-tuin iets voor jou. ‘Unexpected Wild’ is de tuintrend die zich focust op de natuur. De tuin oogt licht verwilderd en de tuinplanten in zachte tinten, lijken zo uit de vrije natuur te komen. Accessoires en basismaterialen hebben een natuurlijke, zachte, pure uitstraling.

Natuurlijk Dekbed
De natuur krijgt de ruimte. Je laat de boel de boel en gaat de tuin zeker niet fanatiek aanharken. Bladeren veeg je alleen van het terras en de paden. In de borders en onder de bomen en struiken laat je ze lekker liggen. Tussen en onder de bladeren overwinteren allerlei nuttige beestjes. Het bladerdekbed werkt als een isolatielaag die planten en bloembollen tegen de vorst beschermt. De bladeren zullen vanzelf vergaan en dat is weer voedsel voor de bodem.

Mooi Verweerd
Het terras is een verzamelplaats van herfstbloeiende planten, oogst uit de tuin en de mooiste natuurvondsten. Potten, bakken en manden zijn van hergebruikte materialen of onbehandeld hout. Onder invloed van de zon en de regen zullen ze mooi vergrijzen. Daar hoef je zelf niets aan te doen.

Wilde Toppers
Winterheide en viooltjes zijn de bloeiende planten voor de ‘nieuwe wildernis’-tuin. Die twee bloeien maandenlang. Voeg je daar een paar bloeiende asters aan toe dan doe je bijen en late vlinders een enorm plezier. Een echte verrassing voor terras en tuin is Nandina. Zodra de temperaturen dalen verkleuren de groene bladeren van dit struikje naar prachtig rood. Ga naar Mooiwatplantendoen.nl voor een schat aan inspiratie, informatie, DIY-ideeën en tips voor de optimale verzorging van je planten.

Google+