Tuintrends - Wat Is Helemaal Hot in 2017?

Tuintrends 2017

Tuintrends – Wat is Helemaal Hot in 2017? Tuinmeubelen van Verschillende Materialen Gemaakt, Loungestoelen, BBQ’s, Terrashaarden en Led-Verlichting (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

De eerste knoppen zitten al aan de bomen, dus het gaat ook dit jaar echt gebeuren: het wordt voorjaar!

Je begint het te voelen. Na maanden binnen zitten wil je buiten aan de gang om als de temperatuur het maar even toelaat heerlijk te kunnen genieten van de tuin. Het heet niet voor niets lentekriebels. Voordat we echt naar buiten kunnen, geen probleem, gaan we ons uitgebreid oriënteren op wat nu eigenlijk de nieuwste tuintrends van 2017 zijn. Wat is ‘hot’ in hip tuin-, terras- en balkonland?

Tuinmeubelen in Materialen Combi
De belangrijkste trend in tuinmeubelen is dat in 2017 de moderne tuinstoelen en tuintafels niet alleen gemaakt worden van één enkel materiaal, maar samengesteld kunnen zijn uit bijvoorbeeld een houten frame met gespannen kunststof draden als stoelzitting. Of een tafelblad van beton met teakhouten onderstel. De meubelen hebben een strakke uitstraling, maar worden aangevuld met tuinaccessoires die passen bij de verschillende woonstijlen. Denk aan de populaire Bohemian stijl, strand, zee en loungen en de modern landelijke trend.

Zitten, Liggen en Loungen
Hangmatten zijn heerlijk om in te chillen. Maar heb je geen 2 bomen beschikbaar dan is de hangstoel met poot een eyecatcher in iedere tuin, waar je net als in de ei-vormige draaistoel heerlijk kunt terugtrekken met een muziekje op. En met een zweefbed voor 2 loungers: ‘Who needs Ibiza! Voor een industriële touch in de tuin is een in elkaar geperste oliedrum wel heel stoer als zitje, poef of bijzettafeltje.

Helemaal 2017 Tuinaccessoires
Natuur en duurzaamheid zijn belangrijke trends in 2017. Bij de landelijke woonstijl is een harvest basket, een mand om geplukte bloemen en afgeknipte kruiden in te leggen, leuk om cadeau te geven. Strak vormgegeven betonnen tuinfakkels als olielampen verlichten de tuin op sfeervolle wijze. Maar ook mooie led-verlichting tafellampen op zonne-energie, voor binnen én buiten, maken de zomeravonden zeer prettig zonder met snoeren te stoeien.

Barbecueën en Houtvuur
Hoge terrashaarden, als gas-buitenhaarden, zorgen voor een gezellig constant vuur en hebben een mooie design uitstraling mede door de kleurstelling. Het nieuwste op barbecue gebied is de grillring die op hout gestookt wordt en waarboven je het vlees kunt schroeien. Op de plaat rondom het vuur wordt vlees, vis en groente heerlijk gebakken als teppan yaki met echte rooksmaak.

Google+