Vier ideeën om jouw tuin op een natuurlijke manier te omheinen

Vier ideeën om jouw tuin op een natuurlijke manier te omheinen

Natuurlijke omheining voor de tuin – Bamboe schutting (Foto: Inmorino, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Wil je wat meer privacy in je tuin of woon je in een rijtjeshuis? Dan wil je graag dat de buren niet altijd meegenieten als jij buiten bent. Een goede omheining die privacy biedt is dan gewenst. Je kan natuurlijk voor een houten schutting gaan of een groene buxushaag, maar misschien wil je wel eens wat anders? Wij geven je vier andere ideeën voor een omheining in jouw tuin.

Een schutting van bamboe

Wil je een natuurlijke uitstraling en sfeer in je tuin? Kies dan eens voor een bamboe schutting. Een bamboe schutting geeft niet alleen een exotische sfeer aan je tuin, maar het is ook nog eens duurzaam en milieuvriendelijk. Bamboe is namelijk een verhard gras dat heel snel groeit en daardoor snel vernieuwt. Je hebt verschillende soorten bamboe schuttingen. Zo kun je kiezen voor schuttingdelen waarin bamboe is verwerkt of je kunt kiezen voor losse matten waarin bamboestokken zijn verwerkt.

Maak een schutting van pallets

Een andere vorm van een houten schutting is een schutting van pallets. Pallets kun je niet alleen goed gebruiken voor het maken van meubels, maar ook voor een omheining. Daarnaast is ook nog eens simpel en snel. Het enige wat je moet doen zijn de pallets rechtop zetten en goed verankeren in de grond. Daarnaast kun je de pallets ook verven om zo je tuin een vrolijke tint te geven. Eventueel kunt u nog een leuk kleurtje geven om het geheel naar eigen smaak aan te passen.

Natuurlijke omheining voor de tuin – Begroeid hekwerk (Foto: Ellie Burgin, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Een schapenhek

Ben je op zoek naar een omheining zodat bijvoorbeeld je huisdieren of kleine kinderen niet weglopen? Dan is een hekwerk ideaal. Er zijn een tal van verschillende hekwerken. Je kunt natuurlijk kiezen voor een metalen hekwerk, maar wellicht vind je dat nog al saai. Daarnaast past het ook niet in het rijtje van natuurlijke omheiningen. Een alternatief is een schapenhek. Een schapenhek is een hekwerk gemaakt van houten takken die met een paar centimeter afstand van elkaar worden geplaatst. Zo creëert je op een ander manier een landelijke afscheiding.

Een omheining van bomen

De laatste manier om een natuurlijke omheining te maken is door bomen te planten. Vaak zie je dit terug in een voortuin of bij grote landhuizen of huizen met een grote tuin. Er zijn verschillende bomen die je hiervoor kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een leiboom. Maar je kunt ook kiezen voor een Cipres of een conifeer. Of kies voor een rij appelbomen. Dan kun je in de lente genieten van de mooie bloesems en in de herfst van zelfgemaakte appelmoes. Zo zie je, er zijn tal van verschillende manieren buitenom een buxus om een natuurlijke omheining te maken.

Google+