Waarom kiezen voor teakhout?

Waarom kiezen voor teakhout?

Teakhouten meubels: witte teakhouten tuinbank (Foto GeorgeX25, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Voor veel mensen is het best lastig om te kiezen welke tuinmeubelen ze nu precies willen in de tuin. Hoe groot moeten ze zijn? Wat past bij de rest van de tuin? En van welk materiaal moet het gemaakt zijn? Er zijn een heleboel redenen waarom je zou kunnen kiezen voor teakhouten meubels. Hieronder staan de voordelen voor je beschreven.

HET HELE JAAR DOOR GENIETEN VAN JE MEUBELS

Veel meubels moet je goed onderhouden, willen ze de winter en de herfst overleven. Met teakhouten meubels heb je daar geen last van. Ze zijn bestand tegen alle weersomstandigheden en je kunt ze het hele jaar buiten laten staan. Als je wilt, kun je ze voor de winter licht opschuren en behandelen met olie, maar dit is geen vereiste.

LICHT IN GEWICHT

Teakhouten meubels zijn licht in gewicht. Ze zijn stevig, maar je kunt ze makkelijk verplaatsen. Dat is handig als je je teak houten tuinstoelen wilt aanschuiven of verplaatsen. Je hoeft er niet mee te sjouwen. Ook als je je tuin opnieuw wilt inrichten, is het fijn dat je geen zware meubels hoeft te verplaatsen en dit redelijk eenvoudig kunt doen.

Teakhouten meubels: teakhout tuinset (Foto Lowell So, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

TEAKHOUTEN MEUBELS ZIJN ZEER STERK

Ondanks dat de teakhouten meubels makkelijk zijn te verplaatsen, zijn ze wel erg sterk. Staan je meubels in een omgeving waar het wat te verduren heeft? Dat is met teakhout geen probleem. Het materiaal is sterk en kan tegen een stootje. Je hoeft niet bang te zijn, als je iets laat vallen op de tafel bijvoorbeeld, dat er direct een kras in zit. 

TEAKHOUT IS VOOR IEDERE TUIN GESCHIKT

Teakhout is er in verschillende kleuren en uitstralingen. Zo kun je altijd kiezen uit meubels die bij jouw tuin en interieur passen. Wil je een robuuste en natuurlijke uitstraling? Dan kun je kiezen voor een donkerbruine kleur. Maar als jouw tuin strak en modern is ingericht, kun je kiezen voor een grijze variant. Teakhout past in iedere tuin.

Teakhouten meubels: teakhout schommelbank (Foto Rene Asmussen, Pexels.com  op DroomHome.nl)

WEINIG ONDERHOUD

Teakhout heeft van zichzelf bijna geen onderhoud nodig. Het ligt een beetje aan de uitstraling die je wilt hebben met je meubels. Als je het nodig vindt, kun je de meubels behandelen met producten die speciaal voor teakhout gemaakt zijn. Als je dit niet doet, blijf je de natuurlijke uitstraling van het hout behouden.

DUURZAAM

Zeker niet onbelangrijk is de duurzaamheid van het materiaal. Teakhout is duurzaam en wordt verkocht met een speciaal keurmerk. Aan het SVLK keurmerk kun je zien dat het hout duurzaam gemaakt is en dat je verantwoord een aankoop doet.

Zo zie je dat teakhout veel voordelen heeft en dat het geschikt is voor iedere tuin. Welke tuin je ook hebt, er is altijd plaats voor teakhouten meubels.

Google+