Zo Maak je de Tuin Klaar voor de Nazomer

Zo Maak je de Tuin Klaar voor de Nazomer

Trips en trucs: hoe maak je de tuin nazomer klaar – Snoeien van bomen en planten met een elektrische heggenschaar . (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Na een heerlijke zonnige periode is de nazomer en herfst niet ver meer van ons vandaan. We helpen je met een aantal handige tips en trucs om de tuin helemaal klaar te maken voor het nieuwe seizoen, want er is een hoop te doen!

Planten Onderhoud
In september en oktober als de grond nog warm is, kun je het beste de te grote en te veel uitgewoekerde vaste planten verhuizen, maar ook nieuwe bomen en struiken kunnen geplant worden. Geef deze planten regelmatig water om de overgang zo makkelijk mogelijk te maken. Het terugsnoeien van de vaste planten is het beste als de bladeren en stelen geel of bruin zijn geworden. Anders moet je wachten tot het weer voorjaar wordt. De coniferenhaag mag in september gesnoeid worden. Goed snoeien vraagt om goed gereedschap anders lijdt de haag of heg er onder. Bij Master Tools kijk je je ogen uit met zo’n groot assortiment elektrische heggenscharen van bekende merken. Maar ook hakselaars zijn verkrijgbaar om het groenafval, als bladeren en takken, te versnipperen.

Trips en trucs: hoe maak je de tuin nazomer klaar – Gazon van kunstgras leggen. (Foto Topkunstgras.nl  op DroomHome.nl)

Kunstgras voor Tuin, Dakterras en Balkon
Ziet jouw gras er na de zomer helemaal kaal en dor uit? Alleen onkruid schijnt goed in jouw gazon te gedijen. Misschien is het een idee om radicaal het roer om te gooien en te kiezen voor een mooie strakke grasmat het hele jaar door. Kunstgras is aan een opmars bezig in de Nederlandse tuinen, op dakterrassen en balkons. Door de natuurlijke vorm en frisse groene kleur van de kunstgrassprietjes, kun je nauwelijks het op ecologische wijze geproduceerde kunstgras via Top Kunstgras onderscheiden van de gewone grasspriet.

Trips en trucs: hoe maak je de tuin nazomer klaar – Klussen in het tuinhuis, aan de kas, veranda en buitenkeuken. (Foto Pixabay.com Antranius  op DroomHome.nl)

Klussen
Nu er nog aardige dagen zijn te verwachten, is het de perfecte tijd om al de bouwwerken in de tuin als het tuinhuisje, de buitenkeuken, de kas en de veranda eens goed van dichtbij te bekijken. Is alles wel winterproof? Moet er hier en daar wat verstevigd of geschilderd worden om weer en wind te kunnen doorstaan?  Is er plaats om de mooie tuinmeubelen set vorst- en vochtvrij op te bergen als het mooie weer ons land heeft verlaten? Je kunt maar beter voorbereid zijn!

Google+