Zo maak je jouw droomtuin klaar voor de zomer

Zo maak je jouw droomtuin klaar voor de zomer

Droomtuin inrichten inspiratie voor wintergroene planten, Japanse Hulst en schutting van haagplanten (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Buiten beginnen de temperaturen op te lopen, wat de tijd rijp maakt om met de tuin aan de slag te gaan. De gele bladeren van je bamboe worden langzaamaan verdrongen door het groen, de tulpen en narcissen laten hun knoppen zien en ook de bloesem aan je fruitbomen begint zichtbaar te worden. Veel mensen vinden het heerlijk om in het voorjaar in de tuin te werken, zodat zij er in de zomer optimaal van kunnen genieten. Is jouw tuin op dit moment al de droomtuin die je nastreeft? In dit artikel vind je inspiratie om nog meer uit je droomtuin te kunnen halen. Soms zijn kleine aanpassingen al voldoende!

Kies voor wintergroene planten in de tuin

Je wilt niet alleen in de zomer van je droomtuin kunnen genieten. Een Japanse hulst kopen of bijvoorbeeld een wintergroene laurier, maakt dat de tuin ook in de winter prachtig is. Je wilt voorkomen dat de tuin in de zomer in bloei staat en in de herfst en winter verlaten lijkt. De combinatie van planten die in de zomer bloeien en de wintergroene haagplanten en heesters als de Japanse hulst en laurier is ideaal. Naast deze twee voorbeelden zijn er nog veel meer wintergroene planten verkrijgbaar.

Tuin inrichten inspiratie voor sfeervolle zithoek met bamboe plant beschutting (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Creëer sfeervolle hoekjes met haagplanten

Het kan erg leuk zijn om de tuin op te delen in verschillende hoekjes. Dat geldt niet alleen voor de hele grote tuinen, maar ook voor tuinen bij bijvoorbeeld een tussenwoning. Het creëren van hoekjes doe je met haagplanten. Bamboe is er een voorbeeld van, maar je kunt er ook een taxus of wederom de laurier voor gebruiken. Geef ieder van de hoekjes in de tuin een eigen thema. Denk aan een perkje met rozen, een kleine moestuin, enzovoorts. Zo wacht er achter iedere natuurlijke haag in de tuin een nieuwe verrassing.

Vervang de schutting voor een natuurlijk alternatief

Veel mensen gebruiken tegenwoordig een houten douglas schutting om hun tuin te scheiden van die van de buren. Waarom kies je niet voor een groen, natuurlijk alternatief? Er zijn verschillende haagplanten die als volwaardige schutting gebruikt kunnen worden. De haagplanten mogen zelfs nog wat hoger zijn dan een reguliere schutting. Het laat je van meer privacy in de tuin genieten! Daarbij trekt zo’n natuurlijke schutting veel leven aan. Denk aan vogels en insecten. Enig nadeel aan een natuurlijke schutting: je buren zullen er ook open voor moeten staan. Niet iedere buur heeft groene vingers.

Google+