Zo tover je tuin om tot een gezellige sportruimte

Zo tover je tuin om tot een gezellige sportruimte

Gezellig buiten sporten in je tuin met tuinmeubels (Foto: Jelezniac Bianca, Unsplash  op DroomHome.nl)

De wind in je haren en heerlijk verfrissende buitenlucht: buiten sporten is een fijne ervaring. Nog leuker is het als je daar niet voor hoeft te reizen, maar dat je gewoon kan sporten in je eigen tuin. Het voordeel is dat het niet lastig hoeft te zijn om je tuin te transformeren in een leuke sportruimte. Ontdek in dit artikel hoe je met enkele stappen je tuin kan veranderen in een gezellig actieve plek voor jezelf en andere huisgenoten.

Een ruimte met meerdere functies

Een eerste stap om een buitenruimte te creëren waar je kan sporten, is door hem zo in te richten dat je verschillende activiteiten kan uitvoeren. Zorg daarom voor een vlak stuk grond die je helemaal leeg houdt, waar je goed kan bewegen en al je workouts kan uitvoeren. Zorg dus dat hier geen obstakels staan, zodat je verschillende soorten sporten hier kan doen. Je kan overwegen om een deel van het gazon in te richten met kunstgras of rubberen tegels, wat het sporten fijner maakt. Niets is namelijk zo vervelend als sporten op een harde en instabiele stenen ondergrond.

Gezellig sporten in de tuin - krachttraining met tuinmeubels (Foto: Mil Tech Pharma LTD, Unsplash  op DroomHome.nl)

Sportieve voorzieningen plaatsen

Een volgende stap in het proces om een sportieve buitenruimte te maken, is je tuin voorzien van voorzieningen waar je je favoriete sportactiviteiten mee kan uitvoeren. Je kan bijvoorbeeld een basketbalring plaatsen in je tuin of juist een klein voetbaldoel. Ook kan je een speciale buitenmat plaatsen in de tuin waar je yoga of andere stretchoefeningen op kan uitoefenen. Ook voor krachttraining kan je speciale voorzieningen plaatsen in je buitenruimte, zoals een optrekstang of een squatrek. Maar ook simpele tuinmeubels als outdoor tuintafels zijn voorzieningen waarmee je simpele calisthenic oefeningen kan doen, of juist lekker op kan uitrusten na je training. Zo kun je heerlijk genieten van je workout in de buitenlucht.

Tuin om te sporten en relaxen - fitness tussen de bloemen en planten (Foto: Aleksander Saks, Unsplash  op DroomHome.nl)

Maak er een gezellig plek van

Om fijn te kunnen buitensporten, moet er natuurlijk wel een gezellige sfeer zijn in je tuin. Zeker voor de dagen dat je motivatie ver te zoeken is, kan een gezellige buitenruimte je toch overhalen om te gaan bewegen. Dit kan je doen door gezellige planten te plaatsen rondom de sportruimte om een ontspannen en verfrissende sfeer te creëren. Tevens kan het leuk zijn om gezellige buitenlampjes op te hangen of andere tuinspots, zodat je ook eventueel in de avond kan sporten. Verder kan je comfortabele tuinmeubels installeren in een zithoek, zodat je daar tussen de sets in even kan uitrusten en wat kan drinken. Welke sport je ook doet, door gezellig buiten te sporten wordt je ervaring hoe dan ook beter.


Geniet van de laatste tuintrends en hippe tuinontwerp tips in tuinplanten, tuinmeubelen en accessoires!

Google+