Zo versier jij jouw kale achtertuin!

Zo versier jij jouw kale achtertuin!

Tuin versieren tips: mooie tuinsets, sfeervolle lichtjes en gezellige planten (Foto Maria Orlova, Pexels.com  op DroomHome.nl)

In de achtertuin wil je natuurlijk dat er sfeer is. Het moet gezellig zijn en mensen die langskomen moeten zich er welkom voelen. Met verschillende producten kan jij ervoor zorgen dat je achtertuin een fijne plek is om te zijn. In de zomer kiezen veel mensen ervoor om lekker in de achtertuin te eten, of op een warme dag veel in de achtertuin te zijn. Een mooie tuinset kopen biedt een mogelijkheid zodat je hier kan relaxen en helemaal tot rust kan komen. Er zijn verschillende tips waardoor je in de zomer het maximale uit de achtertuin kan halen. Ben je benieuwd naar deze tips en hoe zorg je ervoor dat een kale achtertuin verleden tijd is? Lees dan snel hier verder!

Het gebruik van lichtjes

In de achtertuin is het leuk om meerdere lichtjes te plaatsen. Het is slim om verlichting te kiezen die speciaal ook voor buiten zijn. Je wilt natuurlijk niet wanneer het een keer regent, dat meteen alles kapot gaat. Wanneer het donker wordt dan is het sfeervol om de lampjes aan te zetten. Je kan op deze manier lekker lang buiten blijven zitten. Het kan zijn dat op verlichting muggen afkomen. Kies er dan eens voor om een citronella kaars neer te zetten. Muggen kunnen namelijk niet deze geur en kaarsen zorgen ook meteen voor gezelligheid.

Tuin versieren tips: buiten eten aan een mooie tuinset met sfeerverlichting (Foto Askar Abayev, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Veel planten laten plaatsen

In de achtertuin wil je natuurlijk dat het er vrolijk en verzorgd uitziet. Je kan ervoor kiezen om bloemen en planten overal neer te zetten. Je hebt veel plantjes in verschillende kleuren en dat ziet er meteen leuk uit. Het is hierbij wel belangrijk dat je de plantjes natuurlijk goed verzorgd en ze genoeg water geeft. Je kan de plantjes in de grond zetten maar soms staan ze al in een pot. Je kan de plant dan op een tuintafeltje zetten zodat die wat hoger staat dan de rest. Deze hoogteverschillen zien er leuk uit en zorgt voor afwisseling in je tuin. Het is belangrijk dat je niet te veel plantjes plaatst anders wordt het te vol en juist weer slordig.

Tuin versieren tips: tuinplanten verpotten (Foto Gary Barnes, Pexels.com  op DroomHome.nl)

Oude meubels verven

Meestal hebben mensen na vele jaren veel tuinmeubels aangeschaft. Na een bepaalde tijd is de kleur niet meer zo mooi, of past het niet helemaal meer bij de tuin. Je kan de tuinmeubels dan een kleur boost geven. Je koopt wel verf speciaal voor tuinmeubels en geeft de meubels een heel ander leven. Het is daarbij ook een duurzame oplossing en je hebt er weer plezier van!

Google+