Tuinplant Hortensia in het Zonnetje!

Hortensia in het Zonnetje!

Tuinplant van de Maand Juli

Hortensia in het Zonnetje! – Tuinplant van de Maand Juli, met Hortensia Verzorging Tips! – Hortensia Plant Passend bij Tuin Interieur - MEER Planten… (Foto Mooiwatplantendoen.nl  Gedekte Tafel  op DroomHome.nl)
De tuindeuren staan open en we zitten zo vaak en zo lang mogelijk buiten.

In de zomer kun je volop genieten van de zon en van een bloemrijke tuin. Juli is de maand dat de bloei van de hortensia’s zijn hoogtepunt bereikt en tuinliefhebbers kunnen dan hun geluk niet op. De hortensia staat als Tuinplant van de Maand juli letterlijk en figuurlijk in het zonnetje!

Veelzijdig
Er zijn veel verschillende hortensia’s soorten met bloemen in het wit, roze of blauw. De bekendste zijn de boerenhortensia, de ‘Annabelle’ en de pluimhortensia. Door hun diversiteit passen hortensia’s heel goed binnen de tuintrends van 2015. Zet bijvoorbeeld eens een witte boerenhortensia, pluimhortensia en hortensia ‘Annabelle’ bij elkaar in de border. En plant ook op het terras witte hortensia’s in houten kuipen. Je geeft zo de hele tuin de natuurlijke en luxueuze uitstraling van de ‘Eco Luxe’ tuintrend. Ga je voor de vrolijke, speelse, bonte kleurenmix van de tuintrend ‘The Happy Life’? Combineer dan hortensia’s in zoveel mogelijk verschillende kleuren in de tuin en in felgekleurde bakken en manden.

Hortensia in het Zonnetje! – Tuinplant van de Maand Juli, met Hortensia Verzorging Tips! – Hortensia Plant als Decoratie in Tuin Interieur: Kruiwagen met Design Puppy en Picknicken. (Foto Mooiwatplantendoen.nl  Gedekte Tafel  op DroomHome.nl)

Water, water, water
De botanische naam, Hydrangea verwijst naar het drinkgedrag van de hortensia. Hydro betekent namelijk water en daar is de plant dol op. Je ziet meteen wanneer een hortensia dorst heeft. Hij staat er dan slapjes bij, maar na een stevige slok water knapt ie snel weer op.

Lekker lang genieten
Hortensiabloemen zijn mooi tot in de winter. In knop zijn ze frisgroen en eenmaal open tonen ze hun kleuren. Laat de uitgebloeide bloemen aan de plant, want bedekt met een laagje rijp zijn het de juwelen van de wintertuin.

Meer over planten en de tuintrends van 2015 vind je op Mooiwatplantendoen.nl

Google+