5 Praktische Tips bij de Aanschaf van Nieuwe Lampen

5 Praktische Tips bij de Aanschaf van Nieuwe Lampen

5 Tips voor aanschaf van lampen – led filament lampen (foto Pixabay.com, avsafin0  op DroomHome.nl)

Is het tijd om nieuwe lampen aan te schaffen? Dan zijn er dankzij de hedendaagse technische ontwikkelingen op de markt best een aantal zaken die je in overweging moet nemen. Nieuwe, duurzame lampen leiden tot energiebesparingen, comfort en wat extra luxe in de woning. Maar welke lamp is nu het beste voor jouw woning? Met deze praktische tips heb jij in no-time de juiste, nieuwe lampen aangeschaft. 

1. Kies voor LED verlichting
Het kiezen voor LED verlichting maakt lampen aanschaffen een stuk voordeliger. Hoewel de LED lampen net iets duurder zijn in aanschaf, gaan ze wel zo’n dertig jaar mee. Dat betekent dat die eenmalige aanschafprijs zich zo afbetaald heeft. Daarnaast is LED verlichting de meest duurzame vorm van verlichting op dit moment: het kan tot wel vijftig procent schelen in stroomverbruik ten opzichte van andere lampen. Dus ook de energierekening daalt!

2. Winkel online wanneer mogelijk
Nu kun je natuurlijk de winkel van de lampenspecialist binnen stappen, maar de prijzen zijn hier een stuk hoger dan wanneer je online op zoek gaat naar de juiste lampen. Er zijn verschillende webshops (denk bijvoorbeeld aan Lampen24.nl) die dezelfde kwaliteit als de specialist aanbieden, maar dan voor een betaalbare prijs. Online winkelen kan een stuk voordeliger zijn.

3. Bekijk de mogelijkheden
Dankzij de ontwikkelingen op de markt zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden wanneer het gaat om de verlichting in en rondom huis. Zo kun je LED verlichting aansluiten op een slim verlichtingssysteem, en alle lampen in huis vanaf een centraal punt bedienen. Daarnaast kun je ook nog voor verkleurende lampen kiezen om de sfeer nog beter naar eigen hand te zetten. De LED lampen kunnen ook ingezet worden als beveiliging instrument, door bijvoorbeeld automatisch aan te springen wanneer er iemand op jouw terrein loopt.

4. Verschillende vormen van verlichting
Wanneer je nieuwe lampen aan gaat schaffen is het belangrijk om te kijken naar de vorm verlichting die je zoekt. Een plafondlamp vraagt bijvoorbeeld om een andere soort verlichting dan dat een leeslamp doet.

5. Maak een lichtplan
Door vooraf een lichtplan te maken kun je precies zien wat voor lamp je op welke locatie (en in welke ruimte) nodig hebt. Zo kan dat tafellampje achter de televisie gerust op een leuke manier verkleuren, terwijl de plafondlampen in de keuken misschien beter een egale kleur kunnen hebben. Met een lichtplan zie je precies wat voor verlichting je nodig hebt, en heb je alle verlichting in huis in no-time perfect op elkaar afgestemd.

Google+