Breng meer sfeer in huis met inbouwspots

Breng meer sfeer in huis met inbouwspots

Sfeer in huis met verlichting: inbouwspots (Foto: Francesca Tosolini, Unsplash  op DroomHome.nl)

In jouw woning wil je je helemaal thuis voelen. Iedere ruimte ben je volledig aan het inrichten, waarbij je de meubels zorgvuldig uitzoekt en ook de accessoires toevoegt. Je komt er dan al snel achter dat er iets ontbreekt en de sfeer uitblijft. Je moet er namelijk voor zorgen dat je jouw verlichting hier ook helemaal op aansluit. Verlichting komt in een groot aantal soorten en maten, waardoor je jouw woning altijd tot een mooi geheel kunt brengen. Maar hoe kun je dan sfeer in huis halen met verlichting? En wat heb je hier nog meer bij nodig? Je leest het in onderstaande informatie.

De afmetingen van de led inbouwspots

Verlichting zorgt er automatisch voor dat er meer sfeer in de woning komt. De ruimte moet namelijk op een goede manier verlicht zijn om ervoor te zorgen dat je voldoende zicht hebt. Ondanks dat verlichting dit effect geeft, moet je het wel altijd op de ruimte aanpassen. Bij goede led inbouwspots kun je bijvoorbeeld naar de afmetingen kijken van de spots. Zo zijn er spots die je op de kleinere oppervlakten kunt plaatsen, maar ook bij de grotere oppervlakten. Door naar de juiste afmetingen te kijken, kun je jouw ruimte altijd in verhouding brengen, wat de sfeer ook weer ten goede komt.

Meerdere kleurtinten om uit te kiezen

Ook kun je naar de verschillende kleurtinten kijken bij de inbouwspots. Wit licht komt namelijk in verschillende varianten, waaronder warm en koud licht. Bij kouder licht kan het zijn dat je de sfeer niet helemaal goed krijgt, maar je hebt er wel het beste zicht mee. Het warme licht zal automatisch de sfeer verhogen en je zorgt er hiermee voor dat jouw gehele ruimte een plek wordt waar jij kunt ontspannen. Er zijn ook zogenoemde smart lampen waar jij de kleur helemaal mee in kunt stellen, zodat je voor ieder moment van de dag een goede kleurtint hebt en er niet meer gewisseld hoeft te worden met de lampen en jij van alle gemakken bent voorzien.

De IP waarde van de verlichting bekijken

Jij hoeft alleen nog te kijken welke IP waarde jouw lampen nodig hebben. Dit is de waarde die aantoont welke mate van bescherming de lampen hebben. De bescherming heeft te maken met vocht, stof en andere aanrakingen en zorgt dat er voldoende veiligheid komt. Een van de mogelijkheden op dit gebied is een inbouwspot IP65. Deze heeft een goede bescherming en kan in verschillende ruimtes geplaatst worden. Ondanks dat het voornamelijk om de veiligheid van deze lamp gaat, kun je er ook voor zorgen dat je de beste sfeer in de woning krijgt. Jouw woning is te allen tijde voorzien van sfeer met deze lampen en de verlichting past weer bij de rest van jouw interieur.

Google+