Breng meer sfeer in huis met verlichting: 5 tips

Breng meer sfeer in huis met verlichting: 5 tips

Sfeer met verlichting tips (Foto Nikita Khandelwal, Pexels  op DroomHome.nl)

Er zijn veel verschillende manieren om meer sfeer in huis te brengen. Verlichting is daar een heel goed voorbeeld van. Lampen zijn namelijk functioneel, decoratief én echte sfeermakers. In dit artikel geven 5 handige tips om een gezellige sfeer te creëren door middel van verlichting. Als je eenmaal weet waar je op moet letten, is het eigenlijk heel eenvoudig!

Tip 1. Wissel af met verschillende soorten verlichting

De eerste tip is om veel variatie aan te brengen. Zeker in de woonkamer is het mooi om af te wisselen met verschillende soorten verlichting. Hang niet alleen een plafondlamp op, maar zet ook een paar kleine tafellampen neer en koop een grote vloerlamp voor in de zithoek. Dit soort schemerlampen zijn verkrijgbaar in iedere gewenste stijl. Er is dus altijd een variant te vinden die aansluit bij jouw interieurstijl. Shop tip: Bekijk alle sfeermakers op de website van Directlampen voor meer inspiratie.

Tip 2. Maak gebruik van dimmers

Door middel van dimmers kun je eenvoudig omschakelen van felle en praktische verlichting naar zachte sfeerverlichting. Het is daarom slim om minimaal één lamp in de ruimte dimbaar te maken. Denk aan de plafondlamp, een hanglamp boven de eettafel of de grote vloerlamp in de hoek van de kamer.

Sfeer met verlichting tips – Hanglamp, LED inbouw spots met dimmers (Foto Houzlook.com, Pexels  op DroomHome.nl)

Tip 3. Kies voor een warme lichtkleur

Let bij het kopen van nieuwe lampen altijd op de kleurtemperatuur. Hoe warmer de lichtkleur, hoe knusser het oogt. Er zijn tegenwoordig ook LED lampen en spots verkrijgbaar met een warme kleur voor een sfeervol effect. Let op: Bij werkverlichting kun je beter kiezen voor neutraal licht (helderwit of daglicht), omdat je hierbij beter zicht hebt.

Tip 4. Voeg meer indirect licht toe

Zorg ervoor dat je voldoende gebruik maakt van indirect licht in je interieur. Dit zijn lampen die het licht laten weerkaatsen via de muur of het plafond. Je kunt dit effect eenvoudig bereiken door te kiezen voor verlichting met een lampenkap of door wandlampen naar boven te richten.

Tip 5. Kies een lamp met passend design

Natuurlijk draagt het uiterlijk van de verlichting ook bij aan de sfeer in huis. Kijk goed naar de stijl van je interieur en pas het design van de lampen hierop aan. Focus vooral op de warme kleuren en materialen om het nog gezelliger te maken. Goud, koper en brons zijn hier goede voorbeelden van. Doe veel inspiratie op, maak alvast een wensenlijstje en bestel je favoriete lampen eenvoudig online via Directlampen.

Google+