Creëer meer sfeer in je woning met spots

Creëer meer sfeer in je woning met spots

Met spots kun je eenvoudig een hele kamer verlichten. Je kunt deze lampen in elke ruimte van je woning gebruiken. Spotjes vallen onder functionele basisverlichting, maar je kunt ze ook gebruiken als sfeerverlichting of accentverlichting. In dit artikel laten we een aantal mooie voorbeelden zien. Hopelijk doe je wat inspiratie op voor je eigen huis!

Spots als verlichting – inbouwspots als plafond spots in de woonkamer (Foto: Life of Pix, Pixabay.com  op DroomHome.nl)

Inbouwspots in een moderne woonkamer
Simpele inbouwspots komen vooral vaak voor in de keuken en badkamer. Het zijn vrij onopvallende lampen die een ruimte gelijkmatig verlichten. Je kunt een inbouwspot ook goed gebruiken in een moderne woonkamer. Zo richt je alle aandacht op de stijlvolle meubels en accessoires. 

Opbouwspots gericht op de muur
Ben je een echte kunstliefhebber of hangen er persoonlijke foto’s bij je aan de muur? Dan kun je deze objecten mooi uitlichten met een paar opbouwspots. Deze lampen kun je aan het plafond bevestigen en de goede kant op richten. De armaturen zijn vaak draaibaar en kantelbaar. Het is dus geen probleem als je de wanddecoratie na een tijdje op een andere hoogte hangt. Hier kun je de verlichting gewoon op aanpassen.

Spots als verlichting – plafondlamp met spots in de woonkamer (Foto: Chang Duong, Unsplashcom  op DroomHome.nl)

Plafondlamp met meerdere spots
Meerdere plafondspots op een rij zijn erg handig voor in de keuken. Zo heb je in elk hoekje van de ruimte goed licht. Vul dit nog aan met een paar inbouwspots in de keukenkastjes voor optimaal zicht op het aanrechtblad.

Draaibare opbouwspots in de woonkamer
Draaibare spots zijn niet alleen geschikt om wanddecoratie mee uit te lichten. Ook op een kale muur zorgt het voor een speels effect. Door de lampen in verschillende richtingen te draaien, creëer je een hele gezellige sfeer in de woonkamer. Kies voor verlichting met een dimmer om te wisselen tussen fel en zacht licht.

Spots als verlichting – badkamer verlichting Nordlux Marina spot kooi wandlamp (Foto: Nordlux  op DroomHome.nl)

Industriële spots in de badkamer
Ook in de badkamer komen spots goed tot zijn recht! Je kunt natuurlijk kiezen voor simpele inbouwspots, maar er zijn ook genoeg andere opties. Kijk bijvoorbeeld eens naar de bovenstaande industriële wandlampen. Dit soort stoere spots (en allerlei andere lampen) kun je online bestellen bij Directlampen. Let er wel altijd op of de lamp geschikt is voor een vochtige ruimte.

Spots als verlichting – wandlamp spots, wandspots in de slaapkamer (Foto: Swabdesign, Unsplash.com  op DroomHome.nl)

Spots als wandlamp in de slaapkamer
Een wandlamp is tot slot perfect voor in de slaapkamer. Bevestig het boven je bed om het te gebruiken als nachtlampje en leeslamp. Of hang een spot boven het bureau zodat je ’s avonds alles duidelijk kunt zien. Als je de lamp niet gebruikt, werkt het als gezellige wanddecoratie.

Google+