De beste verlichtingstips voor boven een kookeiland

De beste verlichtingstips voor boven een kookeiland

Verlichting boven kookeiland inbouw LED railverlichting (Foto Kam Idris, Unsplash  op DroomHome.nl)  

De kookeiland verlichting van nu is energiezuinig en zorgt voor de perfecte verlichting boven kookeiland op ieder moment van de dag. Van prettig werklicht tijdens het koken tot prachtig sfeerlicht in de late avonduurtjes. Dat duurzame LED verlichting boven kookeiland naast functioneel ook reuze gezellig kan zijn, laat ik je graag zien in dit blog.

Verlichting boven kookeiland regel je zo - 8 Tips!

8 Prachtige en praktische kookeiland verlichting tips:

1 – LED verlichting boven kookeiland is dé energiezuinige verlichting voor jouw droomkeuken. Met LED verlichting in je keuken verbruik je 85% tot 90% minder energie dan met halogeen of gloeilampen. Zo kun je met een goed gevoel je duurzame kookeiland verlichting aanzetten!

2 - Om veilig te kunnen werken schijnt de kookeiland verlichting voor je op het keukenblad. Niet van achteren waardoor je zelf het licht blokkeert.

3 – De verlichting verspreidt het licht over het gehele kookeiland blad met LED railverlichting als veelzijdig bijvoorbeeld. Je leest daar verderop meer over in dit blog. Je kunt er ook voor kiezen om met de kookeiland verlichting specifieke delen uit te lichten, zoals boven de kookplaat, een stuk werkblad, de spoelbak en de kookeiland bar waar je gezellig aanschuift bij de kok.

4 – Een design kookeiland afzuigkap met LED verlichting verlicht op een stijlvolle en duurzame manier de kookplaat. Is de keuken afzuiging via een plafondunit geregeld of heb je een inductie kookplaat met afzuiging, dan wordt er vaak gekozen voor LED spots die je in iedere gewenste richting kunt draaien.

5 – Kies je hanglampen als verlichting boven kookeiland, let er op dat je de lampen niet te laag hangt. Je wil er niet tegenaan kijken of je hoofd tegen stoten! Hang de lamp zo’n 80-90cm boven het kookeiland. Hoe langer de gebruiker, hoe hoger de kookeiland lamp komt te hangen. Probeer het van te voren even uit.

6 – Tijdens het koken zweven er spetters en dampen door de woonkeuken die een vettige laag achterlaten op je kookeiland verlichting. Ik zou kiezen voor lampen met een glad oppervlak die makkelijk schoon te maken zijn met een sopje.

7 – Met LED railverlichting organiseer je slim én mooi je verlichting boven kookeiland. Bij railverlichting in de keuken hangen verplaatsbare LED spots aan een rail die o.a. op het werkblad, het koffiehoekje of de woonkamer in gericht kunnen worden. Naaste rechte lijnen kun je ook kruisingen maken met LED railverlichting. Door de LED rail boven het kookeiland tot de zithoek te laten doorlopen, verbind je de keuken en eettafel met elkaar. Creëer een lichtplan met LED railverlichting en breng licht én eenheid in je huis!

8 – Welke kookeiland lampen passen bij de verschillende keukenstijlen?

  • De landelijke kookeiland lamp kan een nostalgische ronde bronzen hanglamp zijn (of 3 op een rijtje), maar ook een stoere zwarte stalen lamp.
  • De robuuste fabriekslamp is een grote favoriet als kookeiland verlichting in een industriële keuken.
  • Strakke LED railverlichting en inbouw/opbouw spots zie je terug in een design keuken.
  • LED spots en glazen LED lampen zetten het moderne kookeiland in de spotlights van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.
Google+