Jouw huis Maak je Levend met Prachtige Led Sfeerverlichting

Jouw huis Maak je Levend met Prachtige Led Sfeerverlichting

Led sfeerverlichting inspiratie – filamentlampen, led strips, dimbare led lampen, smart domotica en led sfeerverlichting voor buiten. (Foto 123rf.com  op DroomHome.nl)

Het bestaat al jaren op de markt: led sfeerverlichting. Toch kent deze verlichting nog steeds een stijgende populariteit en er lijkt maar geen eind te komen aan de vele mogelijkheden om jouw huis zo sfeervol mogelijk te maken. Wat zijn de mogelijkheden?

Besparing
Led sfeerverlichting is ideaal om te gebruiken in je interieur: je bespaart flink op de energiekosten ten opzichte van de ouderwetse halogeenlamp met een efficiëntie van minstens 85%, terwijl er bij halogeen verlichting slechts 15% gehaald wordt. Er wordt weinig warmte ontwikkeld bij led lampen, waardoor ze wat betreft brandveiligheid ook een stuk veiliger zijn. Het beste kun je dus led lampen kopen vanwege de vele voordelen die ze bieden.

Filamentlampen
Veel mensen zagen de gloeilamp met vooral zacht licht als de beste sfeerverlichting. Het vooral kille koude licht van led lampen viel niet altijd even goed in de smaak. Gelukkig is hier een prachtige oplossing voor gekomen: de filament lamp. Deze lampen zijn de ultieme led sfeerverlichting. Dankzij de zichtbare draden in de lamp lijkt het alsof je teruggaat in de tijd van de gloeilamp waarbij je een zachte uitstraling krijgt en je een romantische sfeer kunt maken. Deze lampen zijn in vele vormen en sterktes beschikbaar. Je kunt ze als losse lampen laten hangen of in behuizingen plaatsen. Sowieso krijg je dankzij deze led sfeerverlichting een goede uitstraling thuis.

Led strips
Led strips zijn al vele jaren populair in huishoudens en de mogelijkheden nemen steeds toe. Dankzij het gemak om deze led sfeerverlichting op maat te kunnen maken en te knippen zonder dat je allerlei kabels moet gaan solderen, heb je veel mogelijkheden wat betreft plaatsing. Je kunt makkelijk achter je tv meubels of kasten een extra uitstraling geven dankzij deze functionele verlichting. Met een afstandsbediening bedien je de strips en bepaal je de intensiteit, kleur en overgangen. Het regelen van verlichting is nog nooit zo makkelijk geweest. En omdat het verbruik erg laag is, heb je diverse manieren om deze verlichting van stroom te voorzien. Dit kan via een adapter of via een USB poort van bijvoorbeeld de televisie of pc. Ook kun je kiezen voor RGB led lampen die je in de armaturen zet en ook bedient via een afstandsbediening. Kies de kleur die je past.

Dimbare led lampen
Je kunt met led sfeerverlichting nog een stapje verder gaan door te kiezen voor dimbare lampen. Dankzij het dimmen maak je een sfeervol geheel en maak je zo romantische avonden. Niet alle lampen zijn dimbaar, dit staat ook vermeld op de verpakkingen. Ook dien je de juiste dimmer te halen. Deze gebruikt een andere techniek dan een halogeen variant. Als je dus nog een oude dimmer thuis hebt, gebruik deze niet. Hierdoor kunnen de lampen kapot gaan. Je merkt het al snel genoeg als de lampen beginnen te flikkeren. Laat je adviseren door een expert hoe je het beste dimbare led sfeerverlichting kunt laten installeren in je ruimtes.

Smart domotica
Smart domotica is het neusje van de zalm. Waarom? Wanneer je dit in je huis installeert, kan je alles wat betreft je led sfeerverlichting bedienen op afstand via een app. Je weet dan welke verlichting in het huis nog aanstaat, je bepaalt zelf wanneer de lichten aan- en uitgaan om zo stroom te besparen en welke kleur ze moeten uitstralen. Laat je inspireren door de oneindige mogelijkheden qua led sfeerverlichting en laat jouw huis opleven!

Buiten verder gaan
Niet alleen binnen kan je het interieur verrijken met led sfeerverlichting, ook buiten kun je veel sfeer maken met de juiste aanpassingen. Je kunt diverse lampen ophangen om zo de hele tuin op te laten lichten, of je kiest juist voor 1 mooie eyecatcher die je bijvoorbeeld bij de tuintafel zet, de keuze is aan jou. Combineer de laatste tuintrends met prachtige led sfeerverlichting om de late zomeravonden erg gezellig te maken. 

Google+