8x Inspiratie voor Sfeerverlichting in Huis

8x Inspiratie voor Sfeerverlichting in Huis

Lampen en Verlichting Tips: 8x Inspiratie voor Sfeerverlichting en Sierverlichting in Huis (Foto 123rf.com op DroomHome.nl)

Sfeerverlichting, ook wel sierverlichting genoemd, brengt sfeer en gezelligheid in huis. Sfeerlampen als tafellampen, staande lampen, schemerlampen, lichtstrips en schilderijverlichting zijn de perfecte aanvulling op de dagelijkse leef en werkverlichting.

De oude vertrouwde gloeilamp, met z’n gele warme licht waar wij Nederlanders zo gek op zijn, is vervangen door de energiezuinige ledlamp. Deze ledlamp heeft een revolutie ondergaan en is van kil wit licht nu verkrijgbaar in warme behagelijke lichttinten.

8 Sfeerverlichting Tips

  1. Met een kleur veranderende lamp, mood light, kun je helemaal zelf de sfeer bepalen in huis door de lamp op een muur te richten. Je kunt eindeloos variëren met kleuren. Kies de kleur die bij jouw mood past op dat moment. Voor een gezellige lange avond tafelen bijvoorbeeld zijn de rustige tinten als goud/geel, crème, oude rood, terracotta en sinaasappel oranje perfect. Zij stimuleren de trek in jouw culinaire creaties.
  2. Een letterlamp is zeer decoratief en een echte sfeermaker. Marquee letters, helemaal Las Vegas!
  3. Een kroonluchter is een statement aan het plafond. Budgetlight.nl heeft de LEDCandle Tip lamp in haar collectie die dezelfde uitstraling heeft als de sierlijke gloeilamp, maar tot 90% minder energie verbruikt.
  4. Sfeer en licht langs de trap creëer je door led lichtstrips te bevestigen onder of langs de traptreden.
  5. Waxinelicht kaarslampjes zijn led lampjes die flakkeren als echte kaarsen. Verkrijgbaar in warm wit licht tot rood en zelfs blauw. Gezellig als decoratie licht op tafel binnen en buiten, en zonder brandgevaar.
  6. Aan een lichtsnoer zitten glazen of katoenen bollen waar ledlichtjes bijvoorbeeld een schaal prachtig mee uitlichten.
  7. Naast de op elektriciteit werkende verlichting passen olielampen geheel in de nu populaire bohemian woonstijl.
  8. De ultieme vorm van sfeerverlichting blijft toch het schijnsel van brandend hout in de openhaard of houtkachel. Warm en gezellig!
Google+