Creëer een Sfeervol Thuis met Warme Led Verlichting

Creëer een Sfeervol Thuis met Warme Led Verlichting

Creëer een Warm Verlicht Thuis met Led Verlichting Tips en Ideeen - Sfeervolle Led Lampen voor de Badkamer, Woonkamer, Keuken en Slaapkamer. (Foto Led Licht 123rf.com  op DroomHome.nl)

Wist je dat Nederlanders, in vergelijking met inwoners uit andere landen, enorm gehecht zijn aan warm licht? ‘Gezelligheid’ is bijna niet te vertalen in een andere taal en bij onze gezelligheid hoort  warm licht in huis. We gaan aantal handige licht tips en ideeën geven om een mooi verlicht thuis te creëren met warme led verlichting.

Led lampen hadden de reputatie om koud hard blauw licht uit te stralen maar tegenwoordig zijn ze net zo sfeervol als de traditionele gloeilampen. Ook de duurdere aanschafprijs verdient zichtzelf in een aantal jaar terug. Bij het kiezen van de juiste led lamp is de kleurtemperatuur van groot belang, welke uitgedrukt wordt in Kelvin (K). Hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer de kleur van de lamp. De tabel loopt af van blauw (koud licht) naar oranje/rood (warm licht). Het aantal Kelvin staat vermeld bij de productinformatie op de verpakking van de lamp.

Kleur van de warme led verlichting in huis ligt meestal rond en onder de 3000 Kelvin. Om als voorbeeld te geven: het licht van halogeenlampen bevindt zicht rond de 3000 Kelvin, de bekende gloeilamp zo tussen de 2700 a 2800 Kelvin, de flamelamp heeft zo’n 2200 Kelvin en 1900 Kelvin heeft het romantische kaarslicht, wat vaak gebruikt wordt als schemerlicht.

Naast de lichtkleur is ook de lichtopbrengst, uitgedrukt in Lumen belangrijk om een huis met de gepaste hoeveelheid licht te verlichten. Niet te veel en niet te weinig! Ook het aantal Lumen staat vermeld op de verpakking. Een gloeilamp van 40 Watt staat voor 300-500 Lumen, 60 Watt voor 500-800 Lumen en 100 Watt voor meer dan 1000 Lumen.

Creëer een Warm Verlicht Thuis met Led Verlichting Tips en Ideeën – Kelvin Kleurtemperatuur Overzicht en Lumen – Led Lamp Watts. (Foto Led Licht  op DroomHome.nl)

Tijdens het koken bijvoorbeeld gaat de voorkeur uit naar 300-500 Lumen = 6/7 led lamp Watt als keukenverlichting. Met eten graag 300-500 Lumen = 6/7 ledlamp Watt in de hanglamp als eetkamerverlichting. De badkamerverlichting kan net met iets lager af met 200-400 Lumen = 5/6 led lamp Watt in inbouwspots.

Ga bij de keuze van welke kleur led verlichting het beste past, in welke ruimte, uit van het persoonlijke gevoel. En met de nieuwste dimbare led lampen kun je bij elke sfeer de juiste hoeveelheid licht in de ruimte regelen. Succes!

Google+